Title of a News Article

Kitabında Göbeklitepe’yi yazacak

 Kitabında Göbeklitepe’yi yazacak
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  Şanlıurfa’ya bir takım gezi ve araştırma yapmak üzere gelen Britanyalı Yazar Graham Hancock’u  makamında kabul etti.

Dünyanın ilk mabedi olarak bilinen ve 11 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Göbeklitepe’de  ve Karahan Tepe’yi araştırmak üzere Türkiye’ye gelen ünlü yazar Hancock, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı  Celalettin Güvenç ile bir araya gelerek, tarihi eserler  ve hazırlığını yaptığı kitap üzerene sohbet etti.

Göbeklitepe’nin dünyanın mirası olduğunu bunun için bir an önce kazı ve arkeoloji çalışmalarının bitirilip insanlıkla buluşması gerektiğini söyleyen Hancock, 2015’in sonunda yayınlanacak olan kitabında Göbeklitepe’ye önemli yer tutacağını belirterek, Göbeklitepe’nin Pramitlerden daha önemli olduğunu ve bilinen tarihi değiştirdiğini kaydetti.

Göbeklitepe’nin tanıtımına kendisinin de Katkıda bulunmak istediğini aktaran Hancock, okuyucu kitlesine Göbeklitepe ve Şanlıurfa hakkında bilgi verdiğini anlatarak, okuyucu kitlesinin Şanlıurfa ve Göbeklitepe’yi çok fazla merak ettiğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise, Şanlıurfa ve Göbeklitepe’nin tanıtımına katkı sağlayacak olan Britanyalı Yazar Graham Hancock’un Şanlıurfa’da bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yazar Hancock’un Şanlıurfa’yı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde 7 gün süresince Karahantepe, Göbeklitepe ve Şanlıurfa’nın diğer tarihi yerlerini ziyaret edeceğini ve araştırmalarını sürdüreceği kaydetti.

Öte yandan Ünlü yazar Graham Hancock, sırasıyla 2004’te “Talisman: Sacred Cities, Secret Faith”; 2005’te “Supernatural: Meetings with The Ancient Teachers of Mankind”, kitaplarını yayınlayarak eski medeniyetlerin kökleri ve gizemleri üzerine değerli bulgular ve araştırmalara imza atmıştır. Yazar Hancock, daha sonra yayınladığı “Keeper of Genesis” ve “Heaven's Mirror” gibi kitapları da satış listelerinde ilk sıralara çıkmıştır.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195