Title of a News Article

'Kızımın namusu ile tehdit ettiler'

'Kızımın namusu ile tehdit ettiler'
banner206
 Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıda ismi geçen Alagöz, cezaevinden Adalet Bakanlığı'na yazdığı mektupta dönemin organize polislerini suçladı.

Sabah’ın haberine göre; Sanatçı İbrahim Tatlıses'e 2011'de gerçekleştirilen silahlı saldırı olayında Abdullah Uçmak'a yardım ettiği gerekçesiyle adam öldürmeye teşebbüs suçundan ceza alan ve halen Edirne Cezaevi'nde bulunan Murat Alagöz, Adalet Bakanlığı'na şok bir dilekçe yazdı. Alagöz, soruşturmayı yürüten Organize Şube Müdürlüğü polislerinin kendisini kızının namusu ile tehdit edip suçu kabullenmesini sağladıklarını söyledi. Dilekçesinde, İstanbul Pendik'te market sahibi olduğu için Abdullah Uçmak'ın müşterisi olduğunu ve kendisini bu sebeple tanıdığını belirten Alagöz, İbrahim Tatlıses'in vurulma olayı ile ilgili toplamda 11 kez duruşmaya çıktığını ve 30 dakika bile savunma hakkı tanınmadığını kaydetti.

 

YANLIŞLIKLA ARAYINCA...

Tatlıses'in vurulduğu 19 Mart 2011'de Abdullah Uçmak ile olan telefon görüşmelerinin ise kendisini yanlışlıkla arama sonucu gerçekleştiğini hatta bunun tapelerde Uçmak'ın, "Murat kapat kapat seni yanlışlıkla aradım" ifadeleri ile kanıtlandığını kaydeden Alagöz, olaydan sonra polisler tarafından evinde ve marketinde yapılan aramalarda hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını dile getirdi. Dönemin organize şube görevlilerinin konuşmalarını tapelere farklı yansıttıklarını adilce davranmadıklarını, polis ifadeleri ile savcılıkça tutuklandığını, tutuklandığında kızının 13 oğlunun ise 17 yaşında olduğunu kaydetti. Polislerin kendisini kızının namusu ile tehdit ettiklerini kaydeden Murat Alagöz, "Beni kızımın namusuyla tehdit ettiler, korktum. Yeniden yargılama istiyorum, özgürlüğümü geri verin" dedi.

 

TAKİPSİZLİK ÇIKTI

Murat Alagöz'ün şikâyeti üzerinde bakanlık dilekçeyi İstanbul Savcılığı'na gönderdi. Savcılıkça İbrahim Tatlıses'in vurulma olayında ifade alan polis memurları Mustafa Ü., Adem K., Mustafa O., Ahmet D., Vural V. hakkında " görevi kötüye kullanma" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma sonunda polis memurlarının görevi kötüye kullandığına dair herhangi bir kanıt bulunamadı. Soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195