Title of a News Article

Kobani ateş altında

   Kobani ateş altında
banner206

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait jetler, dün akşam saatlerinde IŞİD militanlarına yönelik en yoğun hava operasyonlarından birini gerçekleştirdi. IŞİD’in tank ve ağır silahlarını hedef alan operasyonlar sonucu kentin belirli bölgeleri ateş altında kaldı.

Suriye’nin Kobani kentinde terör örgütü IŞİD militanları ile PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasındaki sokak savaşlarında 30’uncu gününde de devam ediyor. Dün gün boyu YPG’nin elinde bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için havan toplu saldırılarını artıran IŞİD militanlarına, koalisyon güçlerine ait jetler bugüne kadarki en yoğun hava operasyonlarından birini gerçekleştirdi.

Koalisyon güçleri dün akşam saatlerinde IŞİD mevzilerini hedef alan çok sayıda hava operasyonu gerçekleştirdi. Patlamalar sonucu Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin sınıra yakın bölgelerindeki bazı evlerde büyük sarsıntılar olduğu gözlendi. Ardı ardına yapılan hava operasyonlarının ardından Kobani’nin belirli bölgelerinin ateş altında kaldığı görüldü.

Koalisyon uçakları, dün gün boyu 12 ayrı hava operasyonu yaptı. Jetler, saldırılardan korunmak için Kobani’nin merkezine yakın bir yerde bulunan Şeyh İsa Camii'ne sığınan IŞİD’lileri hedef aldı. Bombalanan cami yerle bir olurken, çok sayıda IŞİD militanının da öldüğü kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195