Title of a News Article

Kobani'ye dönüyorlar

.

Kobani'ye dönüyorlar
banner206

 Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden Kobani'ye geçmek isteyenler Mürşitpınar Sınır Kapısında yoğunluk oluşturuyor. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, sınır komşusu oldukları Kobani'ye yardımların da sürdüğünü söyledi.

IŞİD ile PYD güçleri arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 200 bin Suriyeli, ülkesine dönmeye devam ediyor. Sınır kapısında oluşturulan güvenlik noktasından geçirilen Suriyeliler, AFAD mobil Koordinasyon Merkezi'nde kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra Kobani'ye geçiyor.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, IŞİD'in çekilmesinin ardından Türkiye'ye sığınanların ülkelerine dönmek istediğini ve kendilerinin de her konuda yardımcı olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Başta Suruç olmak üzeri bütün iller Suriyelilere kucak açarak onları misafir etti. Zorlu bir sürecin ardından Kobani'ye geri dönüşler devam ediyor. Haftada 2 gün Mürşitpınar Sınır Kapısı açık, burada 2 gün içerisinde ise 4-5 bin civarında karşıya geçiyor. Suruç Kobani için hayat damarı olmaya devam ediyor. Gönüllü dönüşler gibi Kobani'ye yardımlarımız da gitmeye devam ediyor."

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 15:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tarihiydi
Tarihiydi - 8 yıl Önce

Suruçun bu insanları sahiplenişi çok taktir edilecek şekildeydi. Mükemmel bir dayanışmaydı.

SIRADAKİ HABER

banner195