Title of a News Article

Kobani'de 'fedai eylemi'

Kobani'de 'fedai eylemi'
banner206

PYD, Kobani’de bayramın süresince devam eden çatışmaların bilançosunu açıkladı. Açıklamada Arîn Mirkan kod adlı kadın militanın IŞİD'e karşı intihar eylemi düzenlediği de duyuruldu...

Kobani'nin güney ve doğusunda 50 noktada göğüs göğüse çatışmaların devam ettiğini açıklayan YPG, çatışmalarda 74 IŞİD'linin öldürüldüğünü bildirdi. Çatışmalarda 15 YPG ve YPJ'linin yaşamını yitirdiğini duyuran YPG, Miştenur'da intihar eylemi yapan YPJ militanı Arîn Mirkan'ın da kimlik bilgilerini duyurdu.

YPG, "Arîn yoldaşın bu eylemiyle ortaya koyduğu cesaret, fedakarlık ve özveri tüm YPG ve YPJ'li savaşçılarımızın direniş tutumudur. Tüm YPG ve YPJ savaşçıları gerekirse Arînleşecek, fakat Kobanê'ye yönelik bu çete saldırılarının amacına ulaşmasına izin verilmeyecektir" dedi.

 

YPG açıklaması şöyle:

“DAIŞ* çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattığı ve 20'nci gününde olan saldırılara karşı güçlerimiz, sarsılmaz bir irade ile direnmektedir. bugün (5 Ekim) Sabah saatlerinden itibaren Kobanê'nin güney ve doğusunda bulunan Megtel ve Botan mahallelerinin merkezinde yer aldığı 50 ayrı noktada çok yoğun, şiddetli ve göğüs göğüse çatışmalar yaşanmaktadır. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 74 çete mensubu öldürülmüştür.

Çetelerin Kobanê'ye girişini engellemek için cansiperane savaşan, büyük cesaret sergileyen ve kahramanca savaşan 15 yoldaşımız şehadate ulaşmıştır.

Tüm güçleriyle saldıran çete güçlerine karşı tarihi bir direniş sergileyen bu 15 yoldaşımız içinde bulunan Arîn yoldaşımız ise çete saldırılarına karşı fedai bir eylem gerçekleştirmiştir. Arîn yoldaşın yaptığı eylem saldırı gücünü durdurmuş ve onlarca çeteciyi öldürmüştür. Arîn yoldaşın bu eylemiyle ortaya koyduğu cesaret, fedakarlık ve özveri tüm YPG ve YPJ'li savaşçılarımızın direniş tutumudur. Tüm YPG ve YPJ savaşçıları gerekirse Arînleşecek, fakat Kobanê'ye yönelik bu çete saldırılarının amacına ulaşmasına izin verilmeyecektir.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195