Title of a News Article

Kobani'de sıcak gelişme

Kobani'de sıcak gelişme
banner206
Kobani'de kritik nokta olarak nitelendirilen Tel Şeir tepesi geçtiğimiz günlerde YPG'nin eline geçmişti. IŞİD, bugünkü saldırıları ile kritik noktayı YPG'den geri aldı.

15 Ekim tarihiniden YPG güçleri yoğun saldrılar düzenlediği ve IŞİD'in elinde bulunan ve Kobani'nin kritik noktalarında biri olan Tel Şeir tepesini IŞİD'den geri almıştı. Ancak bugün Irak Şam İslam Devleti militanları düzenledikleri saldırılar neticesinde kritik noktayı YPG güçlerinden geri aldı.

 

"KRİTİK NOKTAYI TERK ETTİK"

Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Faris Ebu Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD ile bazı Kürt grupları arasındaki çatışmaların devam ettiğini belirtti. Dün akşamdan bu yana ilçenin kuzeybatısında yoğun çatışmaların yaşandığını vurgulayan Ahmet, "Yoğun saldırılardan dolayı Kobani'deki Tel Şeir Tepesi'ni terk ettik. Bu bölgede 17 IŞİD üyesi öldü, bizden de 2 arkadaşımız hayatını kaybetti. Çatışmalar esnasında 1 canlı bombayı etkisiz hale getirdik" ifadelerini kullandı.

 

"ABD IŞİD MEVZİLERİNİ VURUYOR"

Ahmet, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakların eskisi gibi IŞİD mevzilerini bombalamadığını öne sürdü.

 

KÜRTLERE DESTEK VERİYORLAR

Muhalif Rakka Devrimcileri, çatışmaların başladığı günden bu yana Kobani'deki Kürt gruplara destek veriyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195