Title of a News Article

Kobani'de son gelişme

Kobani'de son gelişme
banner206

 Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobani'de IŞİD saldırısına karşı savaşan Kürt güçlerinin, çok yakında kentin tamamını kurtaracağı öne sürüldü. Bu arada destek için üçüncü peşmerge birliğinin bugün yola çıkması bekleniyor.

Peşmerge yetkilileri, Kobani kentinin Kürt güçleri tarafından tamamen kontrol altına alınmasının yakın olduğunu öne sürdü. Peşmerge Komutanı Reşid Zebari, IŞİD’in Kobani’de çok zayıfladığını ve kentin tamamen kurtarılmasının çok sürmeyeceğini söyledi. Bu arada Kobani’de IŞİD’e karşı savaşa Peşmerge birliklerinde yakın zamanda yine görev değişikliği yapılacağı ve üçüncü Peşmerge birliğinin savaş bölgesinde görev alacağı belirtildi.

Irak’ın kuzeyindeki Federe Kürdistan bölgesinin yönetimindeki KDP’ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw sitesinde yer alan habere göre, Peşmerge Komutanı Reşid Zebari, IŞİD’in Kobani’de çok sayıda bölgeden çıkartıldığını, yüzde 80’inin Kürt güçlerinin elinde olduğunu ve kentin kurtarılmasının çok sürmeyeceğini söyledi.

Kış koşullarından da etkisiyle kentteki savaşın daha düşük yoğunluklu sürdüğünü söyleyen Zebari, uluslararası koalisyonun da düzenli olarak hava operasyonlarıyla örgüt mevzilerini vurduğunu hatırlattı.

YPG Basın Merkezi’nden yapılan duyuruda ise, önceki gece ve dün sabah meydana gelen çatışmalarda 14 IŞİD’linin öldürüldüğü açıklandı. Aynı açıklamada 5 YPG’linin de hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı.

 

KOBANİ’YE YENİ PEŞMERGE BİRLİĞİ

Rojava’nın Kobani kentinde IŞİD’e karşı savaş Peşmerge Birliği’nin yakın zamanda görev değişikliği yapacağı bildirildi. Rûdaw’ın haberine göre, Kobani’ye gidecek destek birliğinde yer alan peşmergelere, 15 Ocak’ta ( bugün ) Peşmerge Bakanlığı’nda hazır bulunmaları için talimat verildi. Kobani’ye gidecek üçüncü peşmerge grubunun bugün Erbil’den yola çıkması bekleniyor.

Peşmerge güçlerinin 150 kişiden oluşan ilk birliği, 28 Ekim 2014’te ağır silahlarla Erbil’den gelerek Şanlıurfa üzerinden Kobani’ye geçmiş ve 35 gün boyunca IŞİD’e karşı savaşan YPG güçlerine destek vermişti. Bu grubun yerini 3 Aralık’ta ikinci peşmerge birliği almıştı. (radikal)

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195