Title of a News Article

Kobani'den gelen yaralı bakın kim çıktı?

Kobani'den gelen yaralı bakın kim çıktı?
banner206
 Askerliğini yaptığı sırada firar edip PKK'ya katılan Vedat Bulut, PKK ile birlikte Kobani'de çatışırken yaralandı, Türkiye'ye getirilince de yakalandı.

Jandarma olarak vatani görevini yaptığı sırada firar eden Vedat Bulut, PKK saflarında Kobani'de çatışırken yaralandı. Türkiye'ye getirilen Bulut, başkası adına Suruç Devlet Hastanesi'nde tedavi olurken yakalandı.

 

ASKERDEN FİRAR ETTİ

Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre, Muş'un Bulanık İlçesi'ndeki Jandarma Komutanlığı'nda er olarak vatani görevini yapan Vedat Bulut, birliğinden firar etti. Yapılan tüm çalışmalara rağmen Bulut'un izine ulaşılmadı. IŞİD militanlarının Mürşitpınar sınır kapısına saldırması ve PYD ile girilen çatışmalar sırasında yaralanan Bulut, Türkiye'ye getirilerek Suruç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İstihbarat bilgileri doğrultusunda yapılan araştırmada Bulut'un başkası adına düzenlenen sahte kimlikle hastanede tedavi olduğu belirlendi. Burada gözaltına alınan Bulut'un firar ettikten sonra PKK'ya katıldığı, Andok Guyi kod adını kullandığı öğrenildi. Bulut'un PKK'nın dağ kadrosuyla birlikte Kobani'ye geçerek IŞİD'e karşı savaştığı kaydedildi. Bulut'un tedavisinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

 

AKÇAKALE'DE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan alınan bir istihbarat üzerine emniyet ve jandarma ekipleri, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi Ohali Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenlendi. Operasyonda, evin bahçesinde toprağa gömülü 18 adet G-3 piyade tüfeği, 35 adet kaleşnikof otomatik silah, bir adet Tomson piyade tüfeği ile bu silahlara ait 5 bin mermi ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 23:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195