Title of a News Article

Kobani'den getirilen 11 kişi öldü

 Kobani'den getirilen 11 kişi öldü
banner206

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin karşısında bulunan Kobani’de, IŞİD militanlarının saldırılarında yaralanan, aralarında Türkler'in de bulunduğu 5’i kadın 11 kişi, tedavi için getirildikleri kentte kurtarılamadı. HDP Şanılurfa Milletvekili İbrahim Binici, hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Kobani’de IŞİD’in saldırılarında ağır yaralanan ve dün gece Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Şanlıurfa’ya getirilen Türk vatandaşı Muhammet Güneş ile Suriye uyruklu Suzan Muhammet, İdris Ahmet, Mizgin Gülbahçe ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen 5 kişi, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 5’i kadın 11 kişi, acil serviste doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ölenlerin cesetleri, kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.

 

HDP’li Binici: Girdikleri an kabirleri olur

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Adli Tıp Kurumu’na gelerek ölenlerle ilgili bilgi aldıktan sonra yakınlarını başsağlığı diledi. AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştiren Binici, kimsenin Suruç İlçesi’ne gidenleri gaz ve copla terbiye edemeyeceğini söyledi. Binici, zulme karşı direnen mazlum halkın mutlak suretle üstün başarı kazanacağını kaydederek, şöyle dedi:

"Kobani’de çeteler darmadağın edilmiştir. Kobani’de bir hastaneye girmeye çalışmışlar. Hastane komple havaya uçurulmuş. Orada yüzlerce İŞID mensubunun leşleri ortada kalmıştır. Meşteru Tepesi'ni YPG güçleri tamamen ele geçirdi. Orada korkunç bir direniş bulunmaktadır. Mazlumların direnişi burada zalimlerin savaşını kıracak ve yenecektir. 3-5 güne kadar Kobani’nin merkezine girerlerse buna cesaret edemiyorlar girmeye. Girdikleri an kabirleri olur. Bunun da bilincindeler. Çeteler, şu an tamamıyla kırılmış ve Kobani’nin dışına çıkarılmıştır. Hava saldırılarıyla birlikte onların da lojistik desteği kesildi. Lojistik desteğin kesilmesiyle birlikte zayıfladılar. Çete, binayı hastane olarak kullanıyordu. Bu günde hastane gerçekten şiddetli bir patlama ile içindeki çeteler öldürüldü. Bunlar cellat ve kafa kesen insanlardır. Bunların dinle alakası yoktur. Onlar para için savaşıyor, ama bizler inancımız için direniyoruz. İnandığımız için savunmamızı yapıyoruz. Şu anda durum çok güzel."

Binici, sorunların Türkiye'nin yanlış dış politikasından kaynaklandığını öne sürerken, angajman kuralları ve orada barış ve kardeşliği pekiştirmek isteyenlere gaz ve copla saldırı yapıldığını öne sürerek, "Bu doğru bir şey değil ve doğru bir siyaset değildir. Barıştan yana olan ve kalbi barış için atan insanların cezası gaz ve cop olmamalıydı. Türkiye bu politikalarından dönmez ise, ileride halklar arasında büyük sıkıntılar yaratılır. AK Parti’nin gerçekten bu politikalarını kınıyorum. Biraz daha şeffaf olsunlar. Biraz daha halkların yanında yer alsınlar. İnsanları gazla copla terbiye etmesinler" dedi.

Kobani’de birçok insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Binici, cenazelerin geldiği bu günlerde Şanlıurfa’dan yayın yapan 4 televizyon kanalından da müzik yayınlarına ara vermesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195