Title of a News Article

Kobani'den ortak mesaj!

Kobani'den ortak mesaj!
banner206
YPG Kobanê bölge Komutanlığı ile Kobanê Demokratik Özerklik Yönetimi, Kobanê zaferini tüm Kürt halkı ve özgürlük yanlılarına kutlayarak, “Kobanê toprakları tümden çetelerden temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecek” mesajını verdi.

YPG Kobanê bölge Komutanlığı ile Kobanê Demokratik Özerklik Yönetimi Kobanê merkezinin çetelerden özgürleştirilmesine ilişkin ortak basın açıklaması düzenledi.

ANHA’nın geçtiği habere göre; Saat 10.30’da YPG Kobanê bölge komutanı Mahmut Berxwedan, Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim Kobanê halk Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendi, Savunma Konseyi Başkanı İsmet Şex Hesen ve birçok konsey başkanının katılımı ile gerçekleşen açıklamayı birçok yerli ve yabancı basın mensubu da takip etti.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan Basın toplantısında ilk önce Enwer Muslim arapça bir konuşma yaparak “bizi bugünlere ulaştıran ve dünyada barışın yayılmasını sağlayan tüm şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Muslim, Kobanê zaferini YPG/YPJ savaşçılarına, uluslararası Koalisyon güçlerine, destek veren güç ve çevrelere, her dört parçadaki Kürdistan halkına ve tüm özgürlük yanlılarına kutladı.

Daha sonra söz alan YPG Kobani komutanı Mahmut Berxwedan, Kürtçe yaptığı konuşmasında Kobanê zaferini Kürt halkı ve bölgede yaşayan tüm halklara kutlayarak bu zaferin Kürt halkının direnişi ve özgür iradesi, YPG güçlerinin ve demokratik çevrelerin destekleriyle kazanıldığını belirtti.

Berxwedan bütün Kobanê topraklarının çetelerden temizleninceye kadar YPG’nin mücadelesine devam edeceğini idfade etti.

Kürt halkının bugün Kobanê topraklarında özgürce yaşadığını söyleyen Berxwedan, “Ancak halkın direnişi olmasaydı kimse Kobanê halkına destek sunmayacaktı. Bizler kimsenin önünde baş eğmedik. DAIŞ de şunu iyi bilmeli ki, Kobanê topraklarında DAIŞ’I bitireceğiz” dedi.

Berxwedan tüm uluslararası güçlere Kobanê’de gerçekleşen direnişi görmeleri ve tanımaları çağrısında bulunarak şöyle konuştu: “Kobanê’de tüm dünya insanlığı adına insanlık düşmanlarına karşı savaştık. Çağrımız, tüm insanlığı savunan Kobani direnişinin tanınmasıdır.”

Savunma Konseyi adına konuşan Konsey başkanı yardımcısı Aljîn Bozan, Kobanê’nin özgürleştirilmesini YPG güçlerine kutladı. Aljîn Bozan YPG/YPJ’nin gücünü ispatladığını belirterek YPG’nin teröre karşı insanlık değerlerini ve insanlığı savunan en gerçek güç olduğunu söyledi.

Açıklama, YPG’nin selamlanması, alkış ve sloganlarla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195