Title of a News Article

KOBANİ'DEN TÜRKİYE'YE İNSANİ VE ASKERİ KORİDOR

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan açıklama yaptı.

KOBANİ'DEN TÜRKİYE'YE İNSANİ VE ASKERİ KORİDOR
banner206
"Kobani Kantonu Süleyman Şah Türbesi için Türkiye'ye insani ve askeri bir koridor açtı" 

Bu iddia HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'a ait. HDP'li vekil Ayhan, twitter adresinden bugün Türkiye gündemine bomba gibi düşen Süleyman şah Türbesi'ne dair yapılan operasyonun ardından "Kobani Kantonu Süleyman Şah Türbesi için Türkiye'ye insani ve askeri bir koridor açtı" paylaşımında bulundu.

Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Türkiye’nin tek toprak parçası Süleyman Şah Türbesi ve türbedeki  askerlerin tahliyesi için tarihi askeri operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında türbede görev yapan askerler tahliye edildi, Süleyman Şah'ın naaş alındı, Özel Kuvvetler bölgeyi terketmeden önce karakol ve türbeyi patlayıcı ile havaya uçurdu, türbedeki 3 sandukayı da beraberinde Türkiye’ye getirdi. 

Tarihte 3. kez değiştirilen Türbe’nin yeni yeri ise Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin sınır bölgesindeki Eşme köyünün tam karşısında yer alıyor. Şah Fırat operasyonu kapsamında Eşme’de askerler tarafından Türk bayrağı göndere çekildi. Suriye'den Türkiye'ye getirilen manevi emanetler, yine Suriye topraklarında bulunan ve Türkiye toprağı olduğu ifade edilen Eşme'de muhafaza edilecek. 

 YPG İLE İŞBİRLİĞİ YAPILDI İDDİASI

Türbe'nin yeni yerini Türkiye sınırından da görmek mümkün. Türbe Türkiye'ye daha da yaklaştı üstelik türbenin yeni yeri YPG güçlerinin geçtiğimiz günlerde IŞİD'den geri aldığı köy olarak ifade ediliyor. Bu akıllara YPG güçleri ile işbirliği mi yapıldı sorularını getirirken, konuya dair çarpıcı iddia HDP'den geldi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan TSK'nın YPG ile ilk kez aynı operasyon içinde yer aldığını bunun bir milat olduğunu dile getirdi.

TANKLARIN KOBANİ'DEN GEÇİŞİ VE MÜSLİM'İN ANKARA ZİYARETİ

TSK'ya ait tankların ise Kobani'den geçiş anına dair fotoğraflar sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında yer aldı.  Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim'in ise geçtiğimiz günlerde Kobani'nin yeniden inşası ve Süleyman Şah Türbesi çevresinde bulunan IŞİD'in püskürtülmesiyle ilgili olarak yetkililerle temaslarda bulunacağı bildirildi. Müslim operasyonun gerçekleştirileceği bu süreçte Ankara'da bulunuyordu. Bu iddialar için dikkat çeken başa bir detaydı.  

VEKİL'DEN KORİDOR AÇILDI İDDİASI


Öte yandan Müslim, Ankara'ya gitmeden öncede Suruç Belediyesi'nde HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, Aysel Tuğluk ile bir araya geldi. Kobani kurtuluş müjdesini yine twitter'dan duyuran vekil Ayhan, Şah Fırat operasyonun ardından yine gündeme dair bir açıklamada bulundu ve "Kobani Kantonu Süleyman Şah Türbesi için Türkiye'ye insani ve askeri bir koridor açtı" dedi.

Konuya dair yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

 







EDESSA TV

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195