Title of a News Article

Kobanilileri sevindiren haber...

Koalisyon Güçleri IŞİD'i bombaladı.

Kobanilileri sevindiren haber...
banner206
ABD ve koalisyon güçleri IŞİD kuvvet lerini Bombaladı ğı bildirildi .Suriye'nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani'ye (Aynul Arab) saldıran IŞİD üyeleri, kent merkezine dün çok yaklaştı. IŞİD ile YPG güçlerinin Kobani'deki çatışmaları kentin dış mahallelerinde, sokaklarda gece saatlerine kadar devam etti. IŞİD üyeleri ile Kobani'yi savunan YPG'liler sanayi bölgesi olarak bilinen 48. Cadde'de çatıştı. İki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı var. Son olarak gazeteciler de dahil yaklaşık 300 kişi Kobani'den tahliye edildi. 
IŞİD'in ilerleyişi sürerken gece saatlerinde ABD ve koalisyona bağlı savaş uçaklarının hava operasyonu geldi. Uçaklar, IŞİD'in Mıştenur tepesindeki mevzilerini vurdu. 
Kobani dış ilişkiler sözcülerinden İdris Nehsan, koalisyonun hava operasyonunu doğrulayarak şunları söyledi:
"Uçaklar IŞİD’in mıştenur tepesindeki mevzilerini  vurdu. Çok sayıda kayıpları var. Kentte şu anda bizim savunmamız devam ediyor. Bir ara IŞİD şehrin girişine kadar geldi. Ama gerek bizim savunmamız gerek de uçak bombardımanları geri püskürttü. An itibariyle IŞİD Kobani’nin dışındadır. Kesinlikle Kobani içine girdiği doğru değildir. Biz savunmamızı yapmaya devam edeceğiz."
Türkiye'ye de çağrı yapan Nehsan, "IŞİD, Sadece kobani ve Kürtler için değil, Türkler için de büyük bir tehlike arz etmektedir. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için Türkiye'nin de Kobani’ye ve Kürtlere destek vermesi geriyor" dedi.
Kobani yetkilisi bunu açıklamasına rağmen Al Jazeera Türk'e konuşan PYD'ye yakın kaynaklar, IŞİD'in Kobani kentinin dışına çıkmadığını, biraz geriye çekildiğini söylediler.
'Katliam korkusu var'
Sterk TV'ye konuşan PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, sivil bölgelerin IŞİD denetimine girdiğini, bölgede hâlâ binlerce sivilin olduğunu söylemişti.
IŞİD'in intihar saldırıları düzenlediğini de belirten Abdullah, "Katliam korkusu var. Dünya kamuoyu uyandırılmalı, büyük eylemler yapılmalı." demişti.
"Koalisyondan istediğimiz şey aldıkları karara sahip çıkmaları" diyen Asya Abdullah, "Şimdiye kadar tavırları oldu ama çok sınırlı müdahale oldu. çok dar kapsamda kaldı. 20 gündür bu kantonda savaş var, onlara yardım geliyor her tarafları açık. Şimdiye kadar koalisyon kararını yerine getirmedi. Bu saldırıları durdurmadı." ifadelerini kullanmıştı.
Kani Arap mahallesine IŞİD bayrağı
Çatışmalar Türkiye sınırındaki Büyükkendirci (Edmenek) mahallesinin hemen karşısında da yoğunlaşmış durumda. Sınıra yakın mesafeden sık sık silah sesleri geliyor. 
IŞİD, Kobani'nin doğu girişindeki Kani Arap mahallesinde dört katlı bir binaya bayrak astı. 
Kobani merkezi ele geçirmek için çatışmalar sürerken, Türk tankları Mürşitpınar sınır kapısına yakın tepelere konuşlandı.
Türk tanklarının yönü Kobani tarafına çevrilmiş durumda. Sınıra gidişlerde de yoğun güvenlik önemleri var.
Askerler sınırındaki boşaltılan köylere gelenlere gazla müdahale ediyor.
Kritik tepede çatışma
Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, özellikle sabah saat 03:00’ten itibaren çatışmaların daha da şiddetlendiğini söylemişti.
Kurdo sabah saatlerinde yaptığı açıklamada “IŞİD hiçbir ilerleme kaydetmiş değil, savunmamız sürüyor” ifadelerini kullanmıştı.
YPG'den intihar saldırısı
İç savaşın başından beri ülkedeki protestolar ve ölümler hakkında bilgi geçen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), kadın bir YPG üyesinin IŞİD’e intihar saldırısı düzenlediği bilgisini geçti.
SOHR’un Başkanı Rami Abdürrahman, YPG üyesinin Kobani’nin doğusundaki bir IŞİD mevzisine girip mermisi bitene kadar çatıştığını, ardından üzerindeki bombaları infilak ettirdiğini söyledi. Abdürrahman, saldırıda kaç IŞİD  üyesinini öldüğüne dair ellerinde bilgi bulunmadığını belirtti.
Kyk. Elcezire turk

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 02:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195