Title of a News Article

Körfez Ülkeleri, gözünü Urfa’ya dikti

.

Körfez Ülkeleri, gözünü Urfa’ya dikti
banner206

TYDTA ile KKA ortak organizasyonuyla Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Bahreyn'den tarım ve hayvancılık alanında 50 yatırımcı temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa;’ya geldi.

 

NEBİHE ŞEKER

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile Karacadağ Kalkınma Ajansının (KKA) ortak organizasyonuyla Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Bahreyn'den 50 girişimci, Diyarbakır'a geldi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, körfez ülkeleriyle tarım ve hayvancılık alanında ticareti geliştirmek ve bu ülkelerden bu alanlarda bölgeye yatırımcı çekmek amacıyla davet edilen 50 girişimci ile Nevali Oteli’nde bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Vali Tuna’nın yanı sıra GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Meral ve TYDTA Körfez Ülkeleri Temsilcisi Dr. M. Mustafa Göksu katıldı.

Vali Tuna, yaptığı açıklamada, yatırım yapan işadamlarına devletin destek sağladığını belirterek, “Şanlıurfa’mızda yetişmeyecek ürün yoktur. Türkiye tarım arazilerinin % 5’i, sulanabilir arazilerin % 10’u Urfa’dadır. Şanlıurfa, Tarım, Turizm ve sanayinin yükselen değeri olacaktır. Şanlıurfa’mız birliğin beraberliğin, kardeşliğin huzurun olduğu bir olması nedeniyle 2 milyon nüfusunun yanı sıra 500 bini aşkın Suriyeli misafirlerimizi ağırlamaktadır. Burada büyük fırsatlar var, büyük işgücü var. Biz bunların gelişmesi için buraya yatırım yapmak isteyen işadamlarımıza destek veriyor, yardımcı oluyoruz” dedi.

Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren AKEL Ziraat Şirketleri Genel Müdürü Waleed Abdulaziz Al-Shallali, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin ticarete de yansımasını istediklerini söyledi.

Körfez ülkelerinin Türkiye'deki kardeşleriyle iş birliği yapmasını isteyen Shallali, "Suudi Arabistan dünyada en çok et ithal eden beşinci ülke, bu kaynağı Türkiye'den bulursak tercihimiz burası olur. Özellikle Diyarbakır ovalarıyla, vadileriyle bilindiği için, hayvancılık açısından iyi bir ortam olduğu için geldik. Suud halkı özellikle etin kalitesine çok önem vermekte. Diyarbakır'daki et, Körfez ülkelerinin ağız tadına daha uygun olduğu için böyle bir organizasyona katılıp, buraya gelmeyi tercih ettik” diye ifade etti.

Türkiye'deki anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasına da değinen Shallali,

"Halk oylaması, Türkiye'deki istikrarın kalıcı olduğunu ve büyüyeceğini bize gösterdiği için bizim için Türkiye daha ümitvar bir kapı oldu. Ülkemize döndüğümüzde gördüklerimizi, yaşadıklarımızı anlatacağız. Özellikle misafirperveliği övgüyle anlatacağız. Diyarbakır mutfağını da çok beğendik” şeklinde konuştu.

Heyetin, Şanlıurfa’da tarım ile hayvancılık sektöründe faaliyet yürüten işletmelerde incelemede bulunacakları öğrenildi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195