Title of a News Article

Korona, nargile kafeleri vurdu

Korona, nargile kafeleri vurdu
banner206

Cumhurbaşkanlığı’nın kararıyla 2 buçuk aylık aranın ardından yeniden hizmete giren nargile kafeler, nargile kullanılmasının yasak olmasından dolayı deyim yerindeyse sinek avlıyor. Şanlıurfa’nın en tanınmış mekanlarından olan Nargileci Keke, “Biran önce virüsün ülkemizde sona ermesini ve nargile kafe sektörünün normal bir şekilde hizmet vermesini arzuluyoruz” dedi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgını dolayısıyla Türkiye’de, virüs önlemleri kapsamında 2 buçuk ay önce kahve ve kafelerin de olduğu bir çok sektördeki işletmeler Cumhurbaşkanlığı’nın kararıyla kapatılmıştı. Son zamanlarda ülkemizdeki vaka sayısının düşüşünün ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan normalleşme takvimi kapsamında; 1 Haziran’da kahve ve kafeler ile birçok alandaki işletmeler yeniden hizmete açıldı. Sosyal mesafe kuralı şartıyla açılan işletmeler arasındaki kahvelerde, elle temas edilen oyun gruplarını oynamasak yasak. Ayrıca kafelerde satışı yapılan nargile içilmesi de yasaklandı. Bu işletmelerde müşterilere içecek çeşitleri de tek kullanımlık pet bardaklarla veriliyor.

NARGİLE KAFELER BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

Bu arada Şanlıurfa’da 1 Haziran’da yeniden hizmete giren kafeler içerisinde nargile satışı yapan işletmeler, şuanda bomboş durumda. Nargile satışının yasak olmasından dolayı vatandaşlar, nargile kafelere rağbet göstermiyor.

Şanlıurfa’da nargile denince akla gelen isimlerin başında gelen ve virüs salgını öncesinde yoğun müştesi bulunan Nargileci Keke, 1 Haziran’da açmasına rağmen nargile satışının yasak olması nedeniyle masaları boş kaldı. Ahmet Bahçivan İş Merkezi yakınındaki eski tarihi kışla hamamında hizmet veren Nargileci Keke, deyim yerindeyse eski günleri mum gibi arıyor.

NARGİLECİ KEKE: BÖYLE GİDERSE TEKRAR KAPATIRIZ

Nargileci Keke adıyla bilinen Ahmet Demir, Şanlı Haber Ajansı (ŞHA)'ya yaptığı açıklamada, Normalleşme Takvimi kapsamında 2 buçuk aylık zamanın ardından işletmelerini yeniden faaliyete koyduklarını belirterek, “Virüs dolayısıyla nargile satışı yapmamız yasak, bizim kafemizde nargile satışı ile ayakta duruyor, bu nedenle müşterilerimiz gelmiyor ve durum böyle olunca masalarımız boş kalıyor. Kafemizin yeri kira, elektrik ve su faturaları ile birlikte zor duruma gireceğiz eğer işlerimiz böyle giderse bu salgın bitene kadar kafemizi yeniden kapatacağız” dedi.

“İKİNCİ ŞUBEMİZİ AÇIYORDUK İPTAL ETTİK”

Virüs salgınından önce 15 kişinin istihdam edildiği Nargileci Keke, Karaköprü İlçesinde 2’nci şubesini açmak için kollarını sıvamıştı. Ancak bu virüs dolayısıyla Karaköprü’de yapmayı planladığı yatırımı da şuanlık iptal etmek zorunda kaldı.

Şanlıurfa’da müşterilerinin yoğun talebi üzerinde Karaköprü’de ikinci işletmelerini açmak için çalışmalara başladıklarını belirten Demir, “Kafemizde 15 kişi çalışıyordu, biz başka bir şube daha açarak istihdam sayısını  arttırmayı ve daha çok müşteri potansiyeline kavuşmayı arzuluyorduk ancak korona virüsünden dolayı ikinci şube açmayı iptal ettik. Virüsün bitmesi durumunda yeniden ikinci şubeyi açmak için çalışmalara başlarız” diye ifade etti.

“MÜŞTERİLERİMİZİ HİJYENİK ORTAMDA AĞIRLAYACAĞIZ”

Biran önce korona virüsü hastalığının ülkemizde sona erip, işletmelerin tamamen normal şartlarda hizmet vermesini arzuladıklarını vurgulayan Demir, “Biz kafemizi açtığımızda daha önce olduğu gibi bundan sonra da müşterilerimize nargile kullanmaları tek kullanımlık marpuçlar vereceğiz. Bu sayede müşterilerimizin daha hijyenik bir şekilde ağırlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. (ŞHA)

Narkileci Keke'nin virüs hastalığından önceli hali...

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2020, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195