Title of a News Article

Küçük; İyi bir sınavdan geçtik

Küçük; İyi bir sınavdan geçtik
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriyeli sığınmacıların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Küçük, Suriyeli sığınmacıları en iyi şartlarda ağırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “İyi bir sınavdan geçtik, yüzümüzün akıyla, insanlığa örnek olacak şekilde çıktık” dedi.

ABDÜSELAM YAVUZ
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, IŞİD saldırılarından dolayı Rakka’ya bağlı Kobani İlçesinden Suruç’a gelen Suriyeli sığınmacılarla yakından ilgilenmeye devam ediyor. Geçen haftadan bu yana sık sık Suruç’a giderek sınırda incelemelerde bulunan ve Suriyeli mültecilerin son durumlarını inceleyen Vali Küçük, dün de Suriyeli sığınmacıların misafir edildiği Suruç’taki köyleri ziyaret etti.

 

Sığınmacıların sorunlarını dinledi

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve AK Parti Suruç İlçe Başkanı Mehmet Yavuz’un da eşlik ettiği Vali İzzettin Küçük, köylerde yaşamlarını sürdüren Suriyeli sığınmacıların sorunlarını dinledi. Ayrıca Vali Küçük’ün talimatıyla Suriyeli sığınmacılara yatak, battaniye, temizlik malzemeleri ve gıda yardımlarında bulunuldu.

 

Kalp hastasını Urfa’ya sevk ettirdi

Mızar Köyü’ne yerleşen kalp hastası yaşlı bir kadın, tedavisinin yapılabilmesi için Vali İzzettin Küçük’ten yardım istedi. Bunun üzerine çevresindeki yetkililere talimat veren Vali Küçük, kalp hastası kadının Urfa’da bir hastaneye sevk edilerek, tedavi yapılmasını istedi.

Suriyeli mülteci, bu gelişmenin ardından Vali Küçük’e teşekkür etti.

 

Vali, teşekkür etti

Vali Küçük, burada yaptığı açıklamada, Suruçlular ve Şanlıurfalıların bu insanları bağrına bastığını belirterek, “Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Köyleri ziyaret ettik, mültecilerimizin sorunlarını dinledik. Ufak tefek sorunlar var ama şuanda can güvenlikleri asgari ihtiyaçları giderilmiş durumdalar. Gelen nüfusun çoğunu akrabalar ı sahip çıktı. Bizde bunları yerinde görmek için buraya geldik. Çok memnun oldum. İnsanımız çok asi yürekli insan, hiçbir şeyi esirgemeden ne yiyorsa, ne içiyorsa onu Suriyeli kardeşleriyle paylaşıyorlar. Ben bundan dolayı Suriyeli misafirlerimize o mutluluğu gördüm” dedi.

 

“145-150 Bin Suriyeli geldi”

145-150 Bin civarında Suriyelinin geldiğini sözlerine ekleyen Küçük, “Son 2 gündür gelişlerde azalma oldu, yani 1500 kişi falan geldi. Bu sınırda akrabalık ilişkini var, dostluk ilişkisi var. Önemli bir nüfus kitlesi köylerimizde, bunların aynı zamanda kayıtları da yapılıyor ve aynı zamanda ihtiyaçları belirleniyor, tespit ediliyor ve buna göre yardım ediliyor” diye ifade etti.

 

“Yüzümüzün akıyla çıktık”

AFAD’ın kurduğu 8-10 Bin kişilik çadır kent olduğu belirten Küçük, “Buraya gelen konukları alıyoruz. Çünkü her türlü yardımı burada rahatlıkla verebiliyoruz. Sağlıktan tutun da, temizliğe, gıda, giysi gibi her türlü ihtiyaç düzenli yapıyor. Oranın zamanla dolacağını düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlarımız da çok iyi bir sınavdan geçti. Hepsi elinden ne geliyorsa, ne ihtiyacımız varsa bizlere gönderiyorlar. Burada AFAD ve Kızılay da görevinin gereğini yapıyor. Daha önce de biz bu sınavları yaşadık. Hepsinden yüzümüzün akıyla, insanlığa örnek olacak şekilde çıktık. Son seferde de yüzümüzün akıyla çıktık” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195