Title of a News Article

Küçük, sınırın sıfır noktasında incelemelerde bulundu

 Küçük, sınırın sıfır noktasında incelemelerde bulundu
banner206

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ve YPG güçlerinin çatışmaları sürerken, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sıfır noktasına giderek, sınırda bekleyen Suriyelilerle görüştü.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giden Vali Küçük, iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecileri ziyaret ederek son durumları hakkında bilgi aldı. Suriyelilerle sohbet edip, taleplerini de dinleyen Küçük, Yumurtalık Mahallesi’ndeki sınır hattına inerek, sınırın Suriye tarafında bekleyen Suriyelilerle de görüştü. Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile birlikte sınırın sıfır noktasına inen Vali Küçük, araçları başında bekleyen Suriyelilerle görüştü. Suriyelilerin sorunlarını dinleyen Küçük, sınırdaki görevli güvenlik güçlerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sınırdaki incelemelerinin ardından Suruç Öğretmenevi’ne geçen Vali İzzettin Küçük, sınırda görevli basın mensuplarının çalışma koşullarıyla ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı. Vali Küçük, yapılan her çalışmanın basın mensuplarının can güvenliğini en üst düzeyde sağlamak adına yapıldığını belirterek, bundan sonra da gelişmelerle ilgili basına düzenli bir bilgi akışı sağlanacağını kaydetti.

Son olarak Suruç Yatılı Bölge Okuluna geçen Vali Küçük, burada çocuklar için düzenlenen sinema salonunda Suriyeli çocuklarla bir araya geldi. Suruç’taki incelemeleri sırasında Vali Küçük’e Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195