Title of a News Article

Küçük'ün hassasiyeti can kurtardı

.

Küçük'ün hassasiyeti can kurtardı
banner206

 IŞİD ile Kobanililer arasındaki çatışmaların yoğunlaşması üzerine boşaltılan iki mahallede vatandaşlar yollara eşyalarını alarak bölgeden uzaklaştı.Vali İzzettin Küçük’ün verdiği talimat sonrası boşaltılan evlerde can kaybı önlenmiş oldu

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün talimatları doğrultusunda sınırda iki mahallede evlerin boşaltılması sağlanması nın ardından bir roket bombası daha bir eve isabet etti.
Suriyeli Kürt sığınmacıların barındığı Süleymanşah Geçici Barınma Merkezi ile sınır hattındaki iki mahallenin boşaltılmasının ardından her hangi bir can kaybının yaşanmaması bölge halkını sevindirdi.sabah saatlerinde Türkiye tarafına düşen patlamamış havan topu mermisi imha edildi .

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde yoğunlaşan çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir havan mermisinin düştüğü Büyük Kendirci Mahallesi ile yakınındaki Küçük Kendirci Mahallesi, valilik kararıyla boşaltıldı. Merminin düştüğü bölgenin yakınındaki Suriyeli Kürtlerin barındığı Süleymanşah Geçici Barınma Merkezindeki sığınmacılar da 11 Nisan Mahallesi'nde yeni oluşturulan bir merkeze taşınıyor. Güvenlik güçleri, bölgede sık sık anonslar yaparak vatandaşların sınır hattından uzaklaşmasını istiyor. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, havan mermisinin Türkiye tarafına düşmesi sonucu bölgede güvenlik riskinin oluştuğunu söyledi. Sınır hattında önlem aldıklarını belirten Küçük, "Aldığımız karar doğrultusunda Büyük Kendirci ile Küçük Kendirci Mahallelerinin sakinleri ile Süleymanşah Konaklama Tesisindeki Suriyeli sığınmacıları daha güvenli bölgeye taşımaya karar verdik. Sığınmacılar ilçe girişinde oluşturduğumuz yeni merkezde ağırlanmaya devam edecek" dedi. Sınır hattı yakınındaki Büyük Kendirci Mahallesi'ne bir havan mermisinin isabet etmesi sonucu 2 kişi yaralanmıştı. - Havan topu mermisi imha edildi Öte yandan, sabah saatlerinde Suriye tarafından geldiği değerlendirilen ve patlamayan bir havan topu mermisi, askerler tarafından güvenli bölge oluşturulduktan sonra imha edildi. İmha işleminin ardından Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki bir tepeden IŞİD ile Kürt grupların çatışmalarını görüntüleyen basın mensupları da "can güvenliği" gerekçesiyle bölgeden uzaklaştırıldı. - Sınıra tank sevkiyatı Çatışmaların yoğunlaştığı Kobani'den Türkiye tarafına havan topu ve uçaksavar mermisi düşmesinin ardından askeri yetkililerin sınır hattındaki güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü. Bölgeye giriş-çıkışlar yasaklanırken, sınır hattına tank sevkiyatı da yapıldı.


Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195