Title of a News Article

Kurban bağışı için stant açıldı

Kurban bağışı için stant açıldı
banner206

Hakkari’de “Kurbanları Kobane İçin Bağışlıyoruz” adı altında başlatılan kampanya kapsamında Hakkari Belediyesi hizmet binası önünde yardım toplama standı açıldı.

Bugün yapılan basın açıklaması ile DBP ve HDP il örgütünün Hakkari’de ‘Kara Bayram’ ilan etmesi ile kentte bayramın kutlanmayacağı duyurulurken, IŞİD çetelerinin Kobane’ye saldırıları sonucu göç etmek zorunda kalan Kobane halkına destek ve dayanışma amacıyla Hakkari’de “Kurbanları Kobane İçin Bağışlıyoruz” adı altında bir kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanya kapsamında kentin dört farkı noktası olan; Barış Caddesi Öğretmenler Evi önü, Bulvar Caddesi Kaya Plaza önü, Gopsi Hayvan Pazarı ve Hakkari Belediyesi hizmet binası önüne yardım toplama stantlarının açılacağı duyurulurken, ilk stant belediye meclis üyeleri ve parti çalışanlarının nöbeti ile Hakkari Belediyesi hizmet binası önünde açıldı.

14 gündür Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Kobane sınırında başlatılan eylemlere halkla birlikte destek veren ve sınır boyunda yaşananları takip edip, gözlemleme nöbetleri tutan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi konu ile ilgili yaptıkları ortak açıklamada, “90 günü aşkın bir süredir Kobane IŞİD terörüne direniyor. Orada mazlum kardeş halkımız katledilip Kobane’nin düşürülmesi isteniyor ve halkımız üzerinde kirli bir oyun oynanıyor. Herhangi bir katliama karşı Kobane’den sınırı geçen yüz bini aşkın kardeş halkımız var. Bizler de partimiz öncülüğünde başlatılan Kobane halkına destek olma, IŞİD terörünü protesto etmek ve sınırda IŞİD çetelerine geçen lojistiği engellemek amacıyla başlatılan eylemlere katılarak sınırda gözlemlerde bulunup, orada yaşananlara şahitlik ettik. Sınırı geçen halkla birlikte olduk, top ve tüfek sesleri ile sabah saatlerine kadar sınırda nöbetler tuttuk, sürekli sınır boyunda halkımızla nöbetleşe gözlemlerde bulunduk” sözlerini ifade ederek, Kobane sınırında gerçek anlamda bir insanlık suçunun işlediğini, mazlum Kürt halkının katledilmek istenildiğini söylediler. Açıklamada, başlatılan bu kampanyanın aciliyeti ve önemi vurgulanıp, tüm yurtsever Hakkari halkının kurban bağışında bulunması istendi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195