Title of a News Article

KÜRT SORUNUNA RAKİP OLDU...

Elektrik, Kürt sorununa rakip oldu

KÜRT SORUNUNA RAKİP OLDU...
banner206

 Diyarbakır’da saatleri bulan elektrik kesintileri, Kürt sorununa rakip oldu. Kürt sorunu ile ilgili raporlar hazırlayan iş çevreleri, artık elektrik kesintilerinin son bulması için de raporlar hazırlıyor, yetkililerle görüşüyor.

 

Sanayide maliyetleri yükselten kesintilere karşı harekete geçen iş çevreleri, bir yandan hazırladıkları raporları yetkililere sunarken, bir yandan da görüşmeler gerçekleştiriyor.

 

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Erdoğan’a elektrik kesintilerinin yol açtığı zararları içeren bir rapor sundu.

 

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Gıda Tarım ve Haycancılık Bakanlığı yetkilileriyle konu hakkında görüştü.

 

Rûdaw’a konuşan DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (Dicle EDAŞ) yetkileri ile de konu hakkında görüştüklerini belirterek, “Bize kesintilerin kaçak elektrikten kaynakladığı söylendi. Ancak bize göre bu gerçekçi değil. Asıl sorun 30 yıldır yenilenmeyen altyapıdır” dedi.

 

Diyarbakır’daki Sanayi Sitesi’nde günde 4 saat elektrik kesintisi olduğuna dikkat çeken Ebedinoğlu, şunları söyledi:

 

“Bu durumlarda iş yarı yarıya düşüyor. Maliyeti artan imalathaneler işçi çıkarıyor. Antep’teki iş çevreleri ile görüştüm. Bir saat enerji kesildiği takdirde kıyamet kopuyor. Bu durumda hangi yatırımcı gelip Diyarbakır’a yatırım yapar?”

 RUDAWTV.NET

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195