Title of a News Article

Kurtulmuş, Suruç’ta konuştu

 Kurtulmuş, Suruç’ta konuştu
banner206

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin 3 yıldır 1 Milyon 250 Bin Suriyeli mülteciye kapılarını açtığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç’ta yaptıkları incelemelerin ardından basın açıklamasında bulundu. Kurtulmuş’un basın açıklamasında öne çıkanlar;

“Suriye’de insanlık yerle bir edildi. İnsanlar hızla Anadolu coğrafyasına sığındı. 1 Milyon 200 Bin Suriyelin dışında bir süre önce 30 Bin Yezidi, ve 24 saat içinde de 60 Bin Kürt sığınmacı Türkiye’ye sığındı. Dünya’nın hiçbir yerinde kimse 24 saatte 60 bin kişiyi barındıramaz. Biz kim çığlık atarsa evimizi açmak zorundayız. Dini, mezhebi ne olursa olsun bize sığınanlara hoş geldiniz demek zorundayız. Bugün Suriye’de Irak’ta şartlar iyileşmediğinden teröre zemin ve ortam hazırlanıyor. IŞİD, bir sebep değil bir sonuçtur. İstikrarsızlığın önünü açtı. Türkiye’ye sığınan mültecilerin biran önce kendi ülkelerine dönebilmeleri için dua ediyoruz. 1 Milyon 250 Bin mülteci 3 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Ancak Türkiye ekonomisinden daha zengin ülkeler 3-5 Bin kişi aldıklarında büyük problem yaşıyorlar. Biz ise bir günde 60 Bin kişiye kapımızı açtık. AFED olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni bir göç dalgası bekleniyor. Umarım Ortadoğu coğrafyası huzura kavur.

Basın açıklamasının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Şanlıurfa Milletvekilleri ile birlikte Mürşitpınar Sınır Kapısına giderek burada alınan güvenlik önlemlerini yerinde incelediler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195