Title of a News Article

Kurtuluş’tan Urfa’da çarpıcı açıklama

UĞUR BUDAK 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile buluştu. Kurtulmuş, AK Parti’ye karşı ittifak yapanların 30 Mart seçimlerinde çok ciddi bir hayal kırıklığına uğradıklarını ve çok ciddi bir yenilgiyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

AK Parti’nin önemli isimlerinden Numan Kurtulmuş, AK Parti İl Danışma Toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’da 3 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak olan Kurtulmuş, öğle zamanı Otel El Ruha’da düzenlenen yemekli toplantıda sivil toplum kurulu temsilcileri ile bir araya geldi. Yemeğe; Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Zeynep Karahan Uslu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa eski Milletvekili Mahmut Kaplan, bazı ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, programda yaptığı konuşmada, seçimlerde büyük bir zaferle

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da 30 Mart’ta yapılan seçimlerde zaferle ayrıldıklarını belirterek, verilen destekten dolayı herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, yaptığı konuşmada ülke gündemine değindi. 30 Mart yerel seçimlerine de vurgu yapan Kurtulmuş, AK Parti’nin seçimlerde büyük bir zaferle ayrıldığı Şanlıurfa’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Şanlıurfa ilk defa Büyükşehir Belediye seçimini yaptı. Celalettin Bey’i çok açık bir ara farkla Urfa’da Belediye Başkanı seçtiğinizden dolayı hepinizi kutluyorum. Türkiye’de en başarılı illerimizden birisi yüzde 62 oy oranı ile Şanlıurfa olmuştur. Bu başarıda emeği geçen tüm Urfa halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye çok enteresan bir seçimi geride bıraktığını vurgulayan Kurtulmuş, “Siyasi hayatımız boyunca bu kadar enteresan, bu kadar ilginç bir seçim yaşamadık. Akla hayale gelemdik her türlü ittifaklar oldu. Normal olarak geçmişleri bir olmayan, dünya görüşleri bir olmayan, hayat tarzları bir olmayan insanlar, çevreler bir araya geldiler ve Türkiye’de AK Parti’nin karşısında bir ittifak oluşturmaya çalıştılar. Akla hayale gelmeyen hesaplar yaptılar ama bir tek şeyi unuttular: o da milletin verasetidir, milletin basiretidir, milletin görüşüdür. Bunu unuttukları için 30 Mart seçimlerinde çok ciddi bir hayal kırıklığına uğradılar, çok ciddi bir yenilgiyle karşı karşıya kaldılar” şeklinde konuştu.

Program, daha sonra Kurtulmuş’un kendisine sorulan soruları cevaplaması ile sona erdi.

 

Kurtulmuş sempozyuma katılacak

Öte yandan Şanlıurfa’da 3 gün boyunca kalacak olan Numan Kurtulmuş, yarın Göbeklitepe ve Halfeti’yi ziyaret edecek ve Pazartesi günü de Harran Üniversitesi’nde Prof. Dr. Abdulkadir Karahan anısına düzenlenecek olan ‘3. Milletlerarası Klasik Türk Edebiyatı Sempozyumu’na katılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2014, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195