Title of a News Article

Kutsal mekanlarda YGS yoğunluğu

.

Kutsal mekanlarda YGS yoğunluğu
banner206

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) katılacak bazı öğrenciler, aileleriyle tarihi Balıklıgöl yerleşkesini ziyaret etti.

Yerleşkedeki Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı rivayet edilen Balıklıgöl'ü ve doğduğuna inanılan makamı ziyaret eden öğrenci ve veliler, namaz kılıp dua okudu. Yerleşkedeki Aynzeliha Gölü'nde tekneyle gezen öğrenciler, yarınki sınavın stresini atmaya çalıştı.

Bu arada, yerleşkedeki Dergah Camisi'nin İmam Hatibi İbrahim Onat, ikindi namazı sonrası sınava katılacak öğrenciler için dua etti. Hazreti Eyüp'ün çile çektiği yer olarak rivayet edilen makamı da gezen vatandaşlar, sınavın iyi geçmesi için dua okudu.

Öğrencilerden İsmihan Yıldız, yaptığı açıklamada, yıl boyunca sınava en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştığını ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Annesiyle Balıklıgöl'de dua ettiklerini aktaran Yıldız, en büyük isteğinin hayalini kurduğu bölüme yerleşmek olduğunu kaydetti.

Sara Çetindağ da oğlunun sınava gireceğini ve başarılı olması için kutsal mekanları ziyaret ettiğini anlattı.

Öte yandan, hafta sonu tatilini ve güzel havayı fırsat bilen çevre illerdeki bazı vatandaşlar da Balıklıgöl ve çevresinde yoğunluk oluşturdu.

 

BALIKLIGÖL'DE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yaklaşık bir hafta önce etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle adeta çamur deryasına dönüşen tarihi Balıklıgöl'ü temizleme çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağışın ardından tarihi mekanda oluşan kirliliğin giderilmesi için tazyikli suyla temizlik yapıyor.

Çevresindeki yeşil alanlara göre çukurda kalması nedeniyle çamurlu suyun aktığı Balıklıgöl'de, su yüzeyindeki kirlilik ve bulanıklık nedeniyle balıkların halen suyun yüzeyine çıkmadığı görüldü. Gölün farklı noktalarına yerleştirilen 36 tüp ile oksijen, 16 noktadaki motorlarla da doğal su takviyesi yapılıyor.

Kentte geçen hafta cuma günü etkili olan dolunun ardından rögarların tıkanması nedeniyle biriken suyun aktığı Balıklıgöl'de taşma meydana gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195