Title of a News Article

Laparoskopi ile çifte ameliyat

 Laparoskopi ile çifte ameliyat
banner206

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Laparoskopi yöntemiyle aynı anda iki ameliyat yapıldı. Fıtık şikayetiyle başka merkezlerde üç kez ameliyat olan Ağrılı hasta Şanlıurfa’da sağlığına kavuştu.

Farklı merkezlerde üç kez fıtık ameliyatı geçirdiğini, bir sonuç alamadığını belirten 56 yaşındaki Hasan Çetin, Ağrı’dan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne müracaat etti. Şiddetli karın ağrısı ve fıtık şikâyetiyle hastaneye gelen Hasan Çetin, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı öğretim üyeleri tarafından ameliyat edildi. Cerrahlar, laparoskopi yöntemi ile aynı anda kasık fıtığı ameliyatı ve safra kesesi ameliyatı yaparak, bölgede bir ilki gerçekleştirdi. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Alparslan Terzi, Yrd. Doç. Dr. Orhan Gözeneli ve beraberindeki heyet, yaklaşık 2,5 saat süren operasyonla hastayı eski sağlığına kavuşturdu.

Ameliyatla ilgili açıklamada buluna Doç. Dr. Alparslan Terzi, “Hastamız bize şiddetli ağrı ve fıtık şikâyeti ile müracaat etti. Safra kesesi taşı mevcutken kasık fıtığı da gelişmiş ve daha önce başka hastanelerde üç kez başarısız operasyon geçirmiştir. Laparoskopi yöntemiyle yaptığımız iki ameliyatla hastayı sağlığına kavuşturup taburcu ettik” dedi.

Doç. Dr. Alpaslan, hastanenin fiziki şartlarının tam istenildiği gibi olmasa da, teknik anlamda büyük merkezlerden hiçbir eksiklerinin olmadığını ve birçok önemli operasyonlara imza atabileceklerini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195