Title of a News Article

Laz işi proje!

Laz işi proje!
banner206

Sırrın çevre yolunda yapımı devam eden köprülü kavşak projesinde Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, 50 metrelik 2x3 şeritli kavşak yol için 70 Milyon TL istimlak ödemek zorunda kalacak.

Şanlıurfa’da yapımına karar verilen Akçakale-Karaköprü- Sırrın Mahallesi yolu üzerindeki köprülü kavşak projesi yılan hikâyesine döndü. Karaköprü ve Akçakale yolu üzerinde planlanan köprülü kavşak projelerinin yapımına henüz başlanmazken, Sırrın çevre yolu üzerindeki yola yonca şeklindeki köprülü kavşağın projesini çizenler ise bu kavşağın tamamlanmamasına yol açtıkları tespit edildi.

 

Devlete pahalıya mal olacak

Trafiğin en yoğun olduğu Şanlıurfa-Mardin istikameti 2x2 şeritli (2 gidişli) yol olarak revize edilirken, Karaköprü- Akçakale yönüne ise yolun tamamı 3 şertlili iken kavşağın girişine 50 metre kaldıktan sonra ve kavşak üzerinde 3 şeritli yol olarak projelendirilmesi tuhaf olmakla birlikte devlete pahalıya mal olacak. Çevik Kuvvetten Sırrın Kavşağına gelinceye kadar 70 km hız limiti olan çevre yolunun bitiminde köprülü kavşağın üzeri ise 90 km hızına göre projelendirilmiş. Bu proje izah edilmesi zor bir durum oluşturmuştur.

 

Yaklaşık 15 Milyon TL’ye ihale edilen Sırrın Köprülü Kavşağını çizen Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü mühendisleri, Şanlıurfa-Mardin istikametini 2x3 olarak yaptıkları projede daha sonra revize yaparak 2x2’ye düşürdüler. Şimdi asıl sorun ise Karaköprü-Akçakale yönündeki 2x3 ve 5 metrelik yan yol için hazırlanan projenin hayata geçirilmesi durumunda yolun sağında bulunan akaryakıt istasyonu ve özel mülkiyete ait arsanın istimlak edilmesi gerekiyor. Bu durumun Karayolları Bölge Müdürlüğünün, Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesinin mevcut projelerini yanlış aplike etmesinden kaynaklı olduğu zannediliyor.

 

Revize yapılması isteniyor

Alınan bilgilere göre; Akaryakıt istasyonu ve arsa sahipleri Karayolları Bölge Müdürlüğü ile mahkemelik olmak istemedikleri ve projede revize yapılması için itirazda bulundukları öğrenildi. 2x2 olan Karaköprü-Akçakale çevre yolundan köprülü kavşağa girişten itibaren 2x3 olarak projenin hayata geçirilmesi durumunda akaryakıt istasyonunun ve arsa kullanılamaz hale gelecek. Bu iki mülkiyetin sahiplerine ise istimlâk bedeli olarak yaklaşık 70 Milyon TL gibi bir bedelin ödenmesi gerekebilir. Köprülü kavşakta çalışmaların durdurulduğu ve projenin 2x2 olarak revize edilmesi isteniyor.

 

Binali Yıldırım’a seslendiler

Sırrın Çevre Yolu üzerinde yapımı durdurulan köprülü kavşak projesinin revize edilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Karayolları Genel Müdürlüğüne seslenen mülkiyet sahipleri, “Sırrın çevre yolunun projesini yapanlar proje hatalarıyla devleti zarara uğratmak istiyorlar. 15 Milyon TL’ye ihale edilen köprülü kavşakta 50 metrelik 2x3 şerit için 70 Milyon TL istimlak bedeli ödemek zorunda kalacaklar. Daha önce yapılan bu yolun parselimizden geçen yaklaşık 15000 metrakarelik kısmını hiçbir bedel almadan kamu hizmeti için Belediye ve Karayollarına terk etmiştik, şimdi ise petrol ve konut alanlarımızı  bedelsiz terk etmemiz beklenemez, Kamulaştırılmasını da istemiyoruz ,kamuoyununda taktir edeceği üzere böyle büyük fedakarlık yapmış Urfa evlatları olarak  Biz istimlak peşinde değiliz, biz bu projenin revize edilmesini istiyoruz. Şanlıurfa-Mardin istikameti nasıl 2x3’ten 2x2 olarak revize edildiyse 50 metrelik 2x3’ün de revize edilmesini bekliyoruz. Böylece hem biz işimizden gücümüzden olmayacağız hemde Devlet boş yere büyük para ödemek durumunda kalmayacaktır.” Dediler.

 

Haber: Uğur BUDAK

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195