Title of a News Article

Lezzetin yeni durağı; Oduncu Et Mangal

.

Lezzetin yeni durağı; Oduncu Et Mangal
banner206

Şanlıurfa’da lezzetin yeni durağı Oduncu Et Mangal oldu. Oduncu Pazarı civarında Ursu Hastanesi yanında Ziraat Mühendisi Mustafa Maral ve eşi Münire Maral tarafından açılan Oduncu Et Mangal’da, Şanlıurfa lezzetlerinin yanı sıra Kastamonu’nun ünlü kuyu kebabı da vatandaşlara sunuluyor.

Biri ziraat mühendisi, diğeri ev hanımı olan girişimci çift, Kastamonu’nun dünyaca ünlü kuyu kebabını kebap diyarı Şanlıurfa’ya getirerek, kent halkına sevdirmeyi başardı.

Daha önce bir restoran tecrübeleri olmayan Ziraat Mühendisi Mustafa Maral ile 25 yıllık eşi Münire Maral, hayallerinin peşinden giderek, 1.5 yıl önce yemek sektörüne girmeye karar verdi. Öncelikle ev yemekleri satabilecekleri küçük bir lokanta açmayı düşünen çift, daha sonra bu fikri geliştirdi ve kebap diyarı Şanlıurfa’ya kebapçı açmaya karar verdi. “Diğer kebapçılardan farkımız olsun” diyen çift, o dönem kentte hiç yapılmayan, Kastamonu’nun dünyaca ünlü kuyu kebabında karar kıldı ve “Oduncu Et Mangal” ismini verdikleri restoranı açtı.

Büyük bir risk alarak, Kastamonu’dan kuyu kebabı ustası getiren Maral çifti, Şanlıurfalılara kuyu kebabını sevdirmeyi başardı. Konuklarına sunduğu nezih ortamla kısa sürede büyüyen işletmede bugün, kuyu kebabının yanı sıra; ustaların hazırladığı İnegöl köftesinden yöresel kebap çeşitlerine, lahmacundan balık çeşidi ile İtalyan makarnasından Çin mutfağına çok sayıda lezzet müşterilerin beğenisine sunuluyor.

 

“KUYU KEBABINI URFALILARA KABUL ETTİRDİK”

25 yıllık ev hanımlığının ardından iş hayatına atılan ve Balıkesirli olan Münire Maral, kuyu kebabını Şanlıurfalılara kabul ettirmeyi başardıklarını söyledi.

Menülerinde ızgara çeşitlerinin tamamına yer vermelerine rağmen restorana gelen konukların farklı olduğu için kuyu kebabını tercih ettiğini belirten Maral, “Kebap her yerde var. Biz farklı bir şey olsun istedik. İnsanların damak zevkine hitap edebileceğimiz bir şey olsun istedik. Kuyu kebabı, eşimin fikriydi. Çok ısrar etti kuyu kebabı olsun diye, çok da tuttu. İnsanların damak zevkine hitap edebildiğimiz için mutluyuz” dedi.

 

“KASTAMONU’DA YEDİK, URFA’DA ‘DENEYELİM’ DEDİK”

Ziraat Mühendisi Mustafa Maral ise, kuyu kebabını yıllar önce Kastamonu’da yediğini ve çok sevdiğini ifade ederek, “’Kuyu kebabı Urfa’da gider mi, gitmez mi?’ diye konuştuk ve ‘deneyelim’ dedik. Biraz merkezden uzakta olduğumuz için önceleri farklı tepkiler aldık, ‘buraya insanlar kuyu kebabı için gelir mi?’ diye. Büyük bir risk aldık ama çok şükür tuttu. Konuklarımız çok memnun, biz de memnunuz” diye konuştu.

Kuyu kebabının tarifini de yapan Maral, şöyle devam etti:

“Oduncu Et Mangal olarak kuzularımız 4-5 aylık ve kuzuların kilosu 15 kiloyu geçmiyor. Kuyuda yaktığımız odunlar yağlı çıra. Çıra ete lezzet, koku ve aroma veriyor. Etimiz yaklaşık 3.5 saat kadar kuyuda kalıyor. Çıkarıp bunu taze taze tüketmeye çalışıyoruz. 15 kiloluk bir kuzuyu kuyuya attığımız zaman 7 kilo olarak çıkıyor, tam yüzde 50 firesi var. Et, içindeki suyu komple aşağı bırakıyor.”

 

LAHMACUN DA VAR PORTAKALLI PEKİN ÖRDEĞİ DE

Restoranda kuyu kebabının yanı sıra başka lezzetlere de yer verdiklerini ifade eden Mustafa Maral, “İnegöl köftesi çıkarıyoruz burada. Izgara ustamız Bursalı. Köftenin haricinde pirzola, kuzu çöp şiş hazırlıyoruz. Kuyu kebabı yemek istemeyenlere çeşitli alternatifler sunuyoruz fırından tutun da İtalyan makarnasına, Çin yemeğine kadar. Ayrıca, konuklarımıza çeşitli balıklar sunuyoruz. Talebe göre, portakal soslu Pekin ördeği bile var” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195