Title of a News Article

Libya'da ateşkes sağlandı mı?

Libya'da ateşkes sağlandı mı?
banner206
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aralarında Haber7 yazarı ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu televizyon ve gazetecilerin Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Akar, gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

150 bin Suriyeli'nin Barış Pınarı bölgesine gönüllü olarak döndüğünü belirten Akar, "Bölgede şu anda 'normalleşme' dönemi yaşanıyor" diye konuştu.

Libya'daki son durumla ilgili de değerlendirme yapan Bakan Akar, "Çabamız hem Libya'da hem İdlib'de siyasi bir çözümle, barışın, huzurun gelmesi, akan kanın durmasıdır" dedi.

Akar, "Libya'da ateşkes bitti" iddialarıyla ilgili de, "Sahada ateşkesin bittiğine yönelik haberler doğru değil" ifadelerini kullandı.

Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Değişen sayıda personelimiz Libya'da danışmanlık yapıyor.

Berlin'de Libya'ya dair olumlu sonuç bekliyoruz.

Libya'da savunma-güvenlik işbirliği ofisi kuruldu.

Putin'in çalışmasının sonuçlanmasını bekliyoruz."

TANKLAR HAFTER İÇİN YOLA ÇIKMIŞTI

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynakların yaptığı son dakika açıklamasına göre, Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplanıyor.

Askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı.


Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195