Title of a News Article

Liseler arası futbol turnuvası sona erdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Liseler Arası Futbol Turnuvası' düzenlenen final maçı ile son buldu. 13 ilçeden 32 okulun katılım gösterdiği organizasyonda dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine haftalar öncesinden hazırlık yaparak birçok program düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçeden binlerce genci aynı çatı altında bir araya getirdi. Tenis turnuvası, resim sergileri ve gençlik buluşmaları gibi etkinliklerle her yaştan genç grubuna hitap eden Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 'Liseler Arası Futbol Turnuvası' düzenlenen final maçı ile sona erdi. 20 gün süren ve 32 takımın katılım gösterdiği turnuvanın final maçına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda davetli katıldı. TES-İŞ Anadolu Lisesi ile Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Lisesi arasında oynanan karşılaşmayı Şanlıurfa Mesleki ve Teknik lisesi 1-0'lık skorla kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşmanın ardından turnuvaya katılım gösteren tüm genç sporcuları kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyemiz, 13 ilçemizdeki tüm gençlere hitap edecek, onları kardeşlik duygusu ile aynı çatı altında buluşturacak etkinliklere imza atmaya devam edecektir" dedi.

 

BAŞKAN ÇİTFÇİ, "TÜRKİYE, GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEKTİR"

Büyükşehir Belediyesi olarak gençliğin eğitim, kültür ve spor gibi sosyal hayatın her alanında yeniliklerle buluşması için imkanlarını seferber ettiklerini de sözlerine ekleyen başkan Çiftçi, "Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Öncelikle bu güzel etkinliğimize katılım gösteren tüm gençlerimizi ve turnuvanın yapımında emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz, 19 Mayıs'ı dolu dolu yaşadı. Birçok etkinliklerle haftalar öncesinden hazırlıklar yaparak gençlerimizin bu gününü dolu dolu yaşamalarını sağlamaya çalıştık. Gençlik; spor demek, enerji demek, kardeşlik demek, barış ve huzur demek. Rabbimize şükür ediyoruz, Şanlıurfa'mız da böylesine çok güzel buluşmalar yapılıyor. Huzur içerisinde bayramımızı kutluyoruz. Biz şunu biliyoruz ki gençlerimiz değerlerine ve inançlarına bağlı, geçmişini bilen, geleceğe emin adımlarla yürüyen, geleceği iyi okuyabilen bir mantıkla bu ülkeyi ileriye taşıyacaktır. Yarının başkanları, yarının hocaları, mimarları ve öğretmenleri gençlerimiz olacak. Ülkemiz gençlerimizin omuzlarınızda yükselecektir. Tekrardan 13 ilçemizden de katılım gösteren tüm gençlerimizin bayramlarını bir kez daha kutluyor ve ömür boyu başarılar diliyorum" diye konuştu. Başkan Çiftçi'nin konuşmasının ardından dereceye giren takımlara ve sporculara ödülleri verildi. Düzenlenen ve centilmenlik içerisinde geçen turnuvada birinci Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Lisesi, ikinci TES-İŞ Anadolu Lisesi, üçüncü İMKB Lisesi ve dördüncü ise Süleymaniye İmam Hatip Lisesi oldu.

 

BAŞARILI SPORCULAR UNUTULMADI

Yenice Spor Tesislerinde düzenlenen programda ayrıca kendi alanlarında düzenlenen dünya ve Türkiye şampiyonalarında dereceye giren sporculara da ödüller verildi. Bilek Güreşi, Muay Thai, Vuşvu, Güreş, Judo, Boks, Atletizm ve Bedensel Engellliler Halter branşlarında Urfa'ya madalyalar kazandıran Ferman Üzül, Celal Oktay, Muhammed Abak, İsmail Ercan Bamya, Mehmet Ali Üzül, Tuğba Aykan, Mennan Ağolday, Harun Koyuncu, Şükrü Doğan, Mehmet Ali Ravi, Yunus Tuna, Mehmet İnanç, Mahmut Toprak ve Nusret Şanlı cumhuriyet altını ile ödüllendirilen sporcular oldu.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195