Title of a News Article

Madde madde sıralandı...

Madde madde sıralandı...
banner206
Tüm dünya gibi Türkiye'de de covid19 salgını ile mücadele ediliyor. 81 vilayette tüm kamu kurumları, özel sektörler virüse karşı teyakkuza geçmiş ve bunun mücadelesini halen vermekteler. 

Temas ve solunum yoluyla bulaşan ölümcül virüse karşı peki Şanlıurfa'da neler oldu neler yapıldı. 

İçişleri ve Sağlık Bakanlığı'nın almış olduğu kararlar doğrultusunda hareket eden Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanlığı, covid 19 virüsüne karşı ilk günden bu yana tedbir alan kurumlardan birisi. 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya'nın öncülüğünde ve talimatlarıyla hareket eden Borsada bugüne kadar neler yapıldı. 

Oda'dan edinilen bilgilere göre; salgın sürecinde üyeler ve çalışanlar bir takım önlemler aldılar. 

Alınan tedbirler ve önlemler madde madde sıralandı.  İşte o detaylar... 

Yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"A) Mesai saatleri düzenlemesi
B) Mesai saatleri sırasında ve üye işlemlerinde sosyal mesafe
C) Maske zorunluluğu,
D) Girişlerde ateş ölçümü
E) Odaların düzenli temizliği ve binanın her yerine dezenfektan konulması
F) Üye aidatları ertelendi
G) Üyelerimize maske ve dezenfektan dağıtıyoruz.

- Şehrimizin virüsün yarattığı ekonomik daralmayı en hafif biçimde atlatabilmesi için gerekli merkezler ve birimlerle sürekli biçimde toplantılar düzenledik. Urfa ekonomisi ve üyelerimizin salgından minimum zarar görmesi için, ulaşabildiğimiz her platformda alınması gereken tedbirleri sıraladık ve bu taleplerimizin gerçekleşmesi için var gücümüzle mücadele ettik.

A) TOBB, Ulusal Pamuk Konseyi ve ilgili bakanlıklarla yapılan toplantılarda

1) Desteklemelerin acilen yatırılması ve KGF destekli kredilerin seri biçimde kullandırılması gerektiğini söyledik.

2) Urfa’nın 21 ildeki yazlık ekim yapılabilecek arazilerde tohum desteği projesine dahil edilmesinin elzem olduğunu anlattık.
3) Lisanslı pamuk depolarının mevzuatının pamuk üreticisi ve çırçır işletmeleri için lisanslı depo desteğinden yararlanamama noktasında olumsuzluk yarattığını bu nedenle de yenilenmesi gerektiğini belrittik.
4) Tekstil üretiminin bir kolu olan çırçır işletmelerinin mücbir sebep kapsamına alınmasını talep ettik.
5) Katıldığımız her toplantıda finansal, lojistik ve tarımsal desteklerin yanı sıra vergi ötelemelerini gündeme getirdik.
6) Virüs nedeniyle ihracat yapan tekstil şirketlerinin siparişleri durdurmasına bağlı olarak pamuk fiyatlarının düştüğünü, girdi maliyetlerinin yüksek olmasının çiftçiyi pamuk ekiminden uzaklaştırabileceği bu nedenle destekleme ücretlerinin acilen arttırılması ve bunun çiftçiye hemen ilan edilmesi gerektiğini vurguladık.

- Bu taleplerimizin yanıt bulması için bir yandan yapılan toplantılarda gereksinimlerimizi ısrarla dile getirirken, bir yandan da Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye ve Şehrimizin vekillerine bu taleplerin kapsam ve aciliyetini anlatmak için kendileriyle temaslar gerçekleştirdik.

- Cumhurbaşkanımızın başlattığı Birlikte Başaracağız kampanyasına ve bunun yanı sıra Urfalı hemşerilerimiz için Valiliğin yaptığı yardımlara destek olduk."

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195