Title of a News Article

Maddi imkansızlıktan çocuklarını okutamayacak

 Maddi imkansızlıktan çocuklarını okutamayacak
banner206

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan Sağın ailesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle ilkokulda okuyan iki çocuğunu yeni eğitim sezonunda okula gönderemeyeceğini söyledi.

Viranşehir'in Yenimahalle 721.sokakta tek gözlü harabe bir evde yaşayan Mahmut ve Ado sağın çifti, ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini belirterek, ilkokul 4. ve 5.sınıfta okuyan 2 çocuğunu yeni eğitim ve öğretim sezonunda okula gönderemeyeceklerini kaydetti. Davulcu olan Mahmut Sağın, uzun süredir uğraşlarına rağmen iş bulamadığını ve bu nedenle çocuklarına bakmakta zorlandığını ifade etti.

Okula giden çocuklarının 4-5 yıldır masraflarının bir kısmını komşularının yardımıyla karşılayabildiğini belirten Mahmut Sağın, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Emrullah Cin ve Büyükşehir Belediye Koordinatörü İbrahim Gelin' çağrıda bulunarak, yardım istedi.

Esed rejiminden kaçan Suriyelilere ve IŞİD baskısından kaçan Yezidilere sahip çıkıldığını vurgulayan Sağın, "Suriye'den ve Şengal'den gelen vatandaşlar için seferber olan bu yetkililer niye kuru ekmeğe bile muhtaç olan bizi göremiyorlar. Bize de bir yardım eli uzansın. Çalışabileceğim iş imkanı sunulsun ben aileme bakarım. Aksi takdirde çok istememe rağmen çocuklarımı okuldan alacağım. Okula gönderemeyeceğim" diye konuştu.

Çocuklarından ikisinin hastalığı ile de uğraştığını anlatan anne Ado Sağın, "Kadın olarak benimde bir evimin olmasını, çoluk çoğumun temiz bir ortamda büyümesini istiyorum. Evimizin bu durumu sebebiyle çocuklarımızın ikisi sürekli hasta vaziyette . Komşularımın yardımıyla çocuklarımın masraflarını bir kısmını temin ediliyor. Ama ne zamana kadar böyle devam edecek bilemiyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195