Title of a News Article

Mahkemeden ne karar çıktı?

.

Mahkemeden ne karar çıktı?
banner206

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle parti üyeliği düşürülen eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle parti üyeliği düşürülen eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz." sözleri üzerine terör propagandası yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına başka suçtan Kocaeli F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Yüksekdağ, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, 4 avukatı da hazır bulundu.

HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ile Dilek Öcalan'ın da izlediği duruşmada Yüksekdağ, milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu bulunması nedeniyle temsiliyet görevini yerine getiremediğini belirterek, hakkındaki suçlamaları da reddetti.

Sanık avukatları da söz konusu davanın, müvekkilleri hakkında Diyarbakır ve İstanbul'da açılan diğer terör davalarıyla birleştirilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, terör soruşturması kapsamında İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi ve Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamelerin incelenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

 

İddianame

Sanık Figen Yüksekdağ hakkında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki programda "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz." sözleri üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca, "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195