Title of a News Article

Manzara yine aynı!

Tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da bayram hareketliliği başladı. Bayram namazını kılan vatandaşlar, camii çıkışında eve koştu bazıları ise kurbanlarını kestirmek için kesim yerlerine koştu. Kurbanlar, yine çocukların gözü önünde kesildi.

 Manzara yine aynı!
banner206

Sıra beklemek istemeyen vatandaşlar, erkenden kesim yerlerine gelerek kurbanlarını kestirdi. Bayram namazını kılan vatandaşlar, daha sonra kurban kesim yerlerine koştu, bahçelerinde kurban kesmek isteyenler ise kasap aramaya başladı. Ayrıca Kurban kesim yerleri önünde de uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

Bazı büyükbaş hayvanlar güçlükle zapt edilirken, kurban kesimlerinde manzara yine değişmedi. Bazı aileler çocuklarını yanlarına alarak kurban kesim yerlerine gelirken, hayvanların çocukların şaşkın bakışları arasında kesilmesi dikkatlerden kaçmadı.

 

Mezarlıklar doldu

Şanlıurfa’da her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda da mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Bediüzzaman Aile Mezarlığı ve Yeni Mezarlık en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sabah erken saatlerde başlayan mezar ziyaretinin, bayram boyunca devam etmesi bekleniyor.  Ziyaret esnasında mezarlık çevresi araçlarla dolarken, yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen birçok vatandaş, mezar başlarında Kuran okuyup dua etti. Ellerindeki bidonlarla kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar, zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195