Title of a News Article

Mardin'de bombalı araçla saldırı...

.

Mardin'de bombalı araçla saldırı...
banner206

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'ndeki PKK'lı teröristlerin polis servis midibüsüne bombalı saldırısında çok sayıda kişi yaralandı. Bir çok hafif yaralı ayakta tedavi görürken 6 polis ile 13 sivil hastanede tedaviye alındı.
Olay saat 18.35'te sıralarında ilçenin Aşiti Mahallesi'nde polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ Caddesi üzerinde meydana geldi. Devlet Hastanesi girişine 50 metre uzaklıkta polis zırhlı servis midibüsü geçerken, teröristler hastane yakınına park ettikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ortalık savaş alanına döndü. Savrulan midibüsteki polisler ve çevredeki sivillerden çok sayıda kişi yaralanırken, bölgeye ambulanslarla polis ekibi sevk edildi.

YARALILAR HASTANELERE TAŞINDI
Yaralılar, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere götürülürken, olayda 2 sivilin öldüğü belirtildi, ancak bu resmi makamlarca doğrulanmadı.
Yaklaşık 50 kadar yaralıdan durumları hafif olanlar ayakta tedavi görürken, içlerinde durumları ağır olan 6 polis ve 13 sivilin hastanede tedavisi sürüyor.

BÜYÜK HASAR VAR
Patlamanın olduğu yerde büyük hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü.
Patlamanın olduğu yerde büyük çukur açıldığı dikkati çekerken, bölge güvenlik kordonu altına alınarak inceleme başlatıldı.
Bu arada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2016, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195