Title of a News Article

MECLİS TARIM İŞÇİLERİ İÇİN URFA'DA

Türkiye’de özellikle Şanlıurfa başta olmak üzere Doğu ve Güney Doğu illerinin kanayan yarası haline gelen mevsimlik tarım işçileri sorunu, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar’ın başkanlığında kurulan komisyonla çözüme kavuşacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de iktidar partisi ve muhalefet partilerinin de katılımıyla ortak kurulan mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını çözme komisyonun başkanlığına Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar getirildi. Milletvekili Kaçar, beraberindeki milletvekilleri Halil Özcan, Yahma Akman, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve oluşturulan heyetle birlikte en çok tarım işçilerinin yaşadığı bölge olan Haliliye İlçesine Bağlı Uluhan Mahallesi (köyü)’ne giderek bu konudaki gerekli çalışmaları yapıp en kısa sürede çözüm yolu bulacaklarını ifade ettiler.

Türkiye’de yaklaşık 1 milyon tarım işçisi olduğunun altını çizen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, “Türkiye’de yaklaşık olarak 500 bin insanımız çocuklarıyla birlikte 1 milyonu aşan nüfus yılın değişik dönemlerinde yaşadığı coğrafyadan ayrılarak ekmeğinin peşinde çocuklarının rızkını kazanmak adına Türkiye’nin 48 yaklaşık 50 iline gidip çalışma durumunda kalıyor.” Dedi. Kaçar, “Bu insanlarımızı mevsimlik tarım işçisi olarak adlandırıyoruz. Bu 1 milyonu aşkın nüfusun çok önemli bir kısmı başta Şanlıurfa olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerinden, Şanlıurfa’da da mevsimlik tarım işçisinin en fazla olduğu bölge şuan bu toplantımızı yaptığımız bölgedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan tüm siyasi partiler iktidarı ile muhalefeti ile bu önemli probleme, bu önemli toplumsal soruna hatta toplumsal sorun olmaktan daha da öte bu insanlık sorununa el atma adına çok önemli bir irade ortaya koydu. Mecliste grubu bulunan bütün partilerin ortak önerisiyle mevsimlik tarım işçilerinin sorununu araştırarak çözüm önerilerini oluşturmaya yönelik bir meclis araştırma komisyonu kuruldu. 17 milletvekilinden oluşan içerisinde bütün siyasi parti temsilcilerinin milletvekillerinin olduğu ve başkanlığını da bir Şanlıurfa milletvekili olarak daha önce yine emek hareketinden bir sendikanın genel başkanı olarak bu komisyon başkanlığı görevi bize verildi. Komisyon üyesi bütün arkadaşlarımız bu meseleyi bilen, yaşayan ve bu meseleyi kendine ciddi derecede dert edinen insanlar. İnşallah önümüzdeki Mart ayı sonu itibariyle de mevsimlik tarım işçileri ile ilgili komisyonun çalışmaları tamamlamasını ve raporumuzu hazırlayarak başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza, Başbakanımıza ve bütün muhalefet partisi liderlerine bir zati ziyaret ederek bu yapmış olduğumuz çalışmalarımızdaki tespitlerimizi ve çözüm önerilerimizi kendilerine sunacağız.” Diye söyledi.

 

TARIM İŞÇİLERİ ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Tarım işçilerinin sorunlarını çözmeye yönelik çalıştayında yapılacağını aktaran Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, “Bu Türkiye’de emeğin hakkının korunması, çalışanın hakkının korunması adına son derece önemli bir komisyon, çünkü çok iyi biliyoruz ki bu ülkede 1 milyonu aşkın insan kendi yurdunu, evini, toprağını terk edip gittiği zaman yalnız çalışma koşullarıyla ilgili sorunlarla muhatap olmuyor. Aynı zamanda çocukların eğitimiyle ilgili sorunlarla da karşılaşıyor ve aynı zamanda düşük ücretle muhatap oluyor. Sağlık problemleriyle karşılaşıyorlar, çocuk ve kadın istihdamıyla ilgili sorunlarla karşılaşıyorlar. Gittiği yerlerde başını sokacak bir evleri olmamasından dolayı derme çatma çadırlarda yaşamın getirdiği problemlerle karşı karşıya kalıyor. Güvenlik ve ulaşımla ilgili sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar, bütün bunları inşallah derleyerek toplayarak bununla ilgili yapılması gereken ne varsa hangi yasa düzenlemesi varsa inşallah b unun önünü açacak bir raporu tamamlayarak Türkiye’deki bu önemli probleme neşter vurup çözmeyi kendine hedef edinen bir komisyon olarak yola çıktık. 1 aydır Ankara’da ilgili tüm kurumları dinledik, bugünden itibaren sahaya indik, bununla ilgili bir çalıştay yapacağız. Ardından merkezde yarım işçilerinin evlerini ziyaret edeceğiz, yarın itibariyle Adana’ya gideceğiz ve bu an itibariyle bizzat çatırdarla yaşayan mevsimlik tarım işçisi kardeşlerimizi çadırlarında ziyaret edip tespitlerimizi yapacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde Ordu’ya gideceğiz, kısacası sizin adınıza, haklarınızın korunması adına ne yapılması gerekiyorsa sizin seçtiğiniz milletvekilleri, siyasi parti ayrımız gözetmeksizin inşallah bu konuyla ilgili derli toplu bir raporu ilgili kurumlara, meclisimize ve genel kurulumuza sunmuş olacağız.” Şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 14:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
sanane
sanane - 9 yıl Önce

seçimlerin yaklaşmasıyla partiler oy toplamak için baş vurdukları bir yoldur

SIRADAKİ HABER

banner195