Title of a News Article

Mecliste tekrar gündeme geldi

Mecliste tekrar gündeme geldi
banner206
 Taşeron işçilerin kadroya alınması konusu TBMM’de tekrar gündeme geldi. Bu konu hakkında MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı açıklamalarda bulundu.
Kadroya geçiş yapan binlerce taşeron işçi olduğu gibi henüz kadro alamayan işçilerin sayısı da oldukça fazla. Bu durumda taşeron işçiler, tüm işçilerin kadroya alınması talebinde bulunuyor.

Taşeron işçilerin bu talebini dikkate alan milletvekilleri taşeron işçilerin kadroya alınması konusunu tekrardan meclis gündemine taşıdı.

Samsun Milletvekili Erhan Usta yaptığı açıklamada; yüzde 70 barajından dolayı özellikle şoförlerin ve hastanelerde görev yapan bilgi işlem personelinin kadroya alınmasında ciddi bir sıkıntı olduğunu kadroya alma işleminin kurumdan kuruma farklılık gösterdiğini ifade etti.

Yaz döneminde konu üstünde çalışıp mağduriyeti gidermeleri gerektiğini belirten Usta, son dönemde Başbakanlıkta görev yapan şoförlere kadro verilmesinin de bir adaletsizlik algısı yarattığını belirtti.

Konu hakkında bir açıklama da Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’dan geldi. Kalaycı açıklamasında taşeron işçilerden kadro verilmemiş olan işçilerin hiçbir ayrım gözetmeksizin kadroya geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Başbakanlıkta taşeron işçi olarak görev yapan şoförlerin kadroya alınmasından sonra hak ve eşitlik ilkesi gereği diğer kamu kurumlarında görev yapan şoförlerin de kadroya alınması gerektiğini ifade etti.

 Kaynak:
İsilanları.com

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195