Title of a News Article

Mehmet Akif İnan’da skandal!

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan E. ve Kamu Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Başkanı Abdülkadir Y.’e yakınlığı ile bilinen ve devlet nezdinde vukuatlı olduğu öne sürülen A. Tem. San. Tic. Ltd. Şti. şirketinin geçtiğimiz günlerde yapılan ihale sonucu hastanenin temizlik görevini üstlenmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

2012 yılında Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından açık ihale usulü ile yapılan genel temizlik, ilaçlama, çamaşır yıkama ve ütü hizmetlerini o dönem ismi A. Tem. San. Tic. Ltd. Şti. şirket 90 kişi ile 24 aylığına almıştı. Daha sonraki süreçte işçilerin maaşlarının yatırılmadığı ve 20 günde sigortasız çalıştırıldıkları iddia edilince aynı şirket isim değişikliği yapmıştı. Aradan geçen 3 yıllık zaman diliminin ardından bu kez Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan temizlik ihalesini de alan şirket işe bir türlü başlayamadı.

Yaklaşık 1 haftadır işi alan şirketin çevredeki diğer hastanelerden temizlik malzemelerini alarak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temizlik işlerini yapmaya çalıştığı öne sürülüyor. Yaklaşık 235 temizlik personeli bulunan hastanede çöp aracı, çamaşır arabası, sıvı savun, peçete, elbise, çizme ve eldiven sıkıntısının yaşandığı konuşuluyor. Tıbbi atik personelinin bile eldivensiz dolaştığı öne sürülen hastanede personel şeflerinin bile işe başlamadığı da iddia ediliyor. Dezenfekte konusunda oldukça sıkıntılı günler yaşayan hastanedeki bu soruna Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün ne zaman el atacağı ise merak konusu oldu.

 

VALİ KÜÇÜK’ÜN SORUŞTURMA BAŞLATMASI BEKLENİYOR

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ihaleyi Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cihan E. ve Kamu Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Başkanı Abdülkadir Y.’nin parmağıyla kazandırdığı iddia edilen A. Tem. San.Tic. Ltd. Şti. şirketinin 2012 yılında 90 işçinin maaşını ödemediği ve 20 günde sigortasız çalıştırdığı öne sürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde yapılan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de ihalesini usulsüz yolla aldığı iddia edilen konuda Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün soruşturma başlatarak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cihan E. ve Kamu Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Başkanı Abdülkadir Y.’i görevden alması bekleniyor.

 

ŞİRKETİN SAHİBİ ABDÜLKADİR Y.’NİN ÇOCUKLUK ARKADAŞI

2012 yılında işçileri sigortasız çalıştırdığı ve 2 aylık çalışmanın ardından işçilerin maaşlarını alarak kaçtığı öne sürülen şirket Gaziantep firması olarak ihalelere katılıyor. Kamu Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Başkanı Abdülkadir Y.’nin de Gaziantepli olduğu bilinirken, bir diğer iddia ise Abdülkadir Y.’nin ihaleyi A. Tem. San. Tic. Ltd. Şti.’nin yöneticilerinden olan ve çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen şahsa kazandırdığı öğrenildi.

 

2012 YILINDAKİ KİK’İN O ŞİRKETLE İLGİLİ RAPORU:

SMMM’den gelen bilgi ve belgeler değerlendirildiğinde, yevmiye defteri örneği ve ilgili faturanın bulunduğu, yevmiye defterinde bir adet kaydın bulunduğu, kaydın dayanağı olan faturadaki fiyatların tutanaktaki fiyatlar ile uyumlu olduğu, ancak maliyet satış tutarı tespit tutanağına dayanak olan faturanın tarihinin 20.04.2012 olduğu görüldüğünden, tutanağın son geçici vergi beyanname dönemine ilişkin olarak hazırlanmadığı, bu durumun mevzuata aykırı olduğu anlaşılmıştır.

SMMM’den gelen bilgi ve belgeler değerlendirildiğinde, yevmiye defteri örneği ve ilgili faturanın bulunduğu, yevmiye defterinde bir adet kaydın bulunduğu, kaydın dayanağı olan faturadaki fiyatların tutanaktaki fiyatlar ile uyumlu olduğu, ancak maliyet satış tutarı tespit tutanağına dayanak olan faturanın tarihinin 16.04.2012 olduğu görüldüğünden, tutanağın son geçici vergi beyanname dönemine ilişkin olarak hazırlanmadığı, bu durumun mevzuata aykırı olduğu anlaşılmıştır.

Bu tespitler neticesinde, ihale üzerinde bırakılan isteklinin sunduğu proforma faturalara ilişkin olarak SMMM Hilmi K. tarafından düzenlenmiş maliyet/satış tutarı tespit tutanağının dayanağı olan faturaların son geçici vergi beyanname dönemine ait olmaması nedeniyle, tutanakların gerçeğe aykırı düzenlendiği ve bu nedenle isteklinin aşırı düşük teklif açıklamalarının mevzuata uygun olmadığı, teklifinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiği sonucuna varılmıştır.

Öte yandan İşçileri 20 gün sigortasız çalıştıran ve 1 aylık maaşlarını da alıp kaçan şirketle ilgili herhangi bir yaptırımın uygulanmadığı ve mükafat olarak Kamu Hastaneler Genel Birliği Mali Hizmetler Başkanı Abdülkadir Y.’nin çocukluk arkadaşı olması sebebiyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihalesinin verildiği konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de soruşturma başlatıp başlatmayacağı da merak konusu oldu. 
kaynak:urfatv.com

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 10:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan yuce
Hasan yuce - 8 yıl Önce

Bu yalan haberden vazgecin yukarıda Allah var

SIRADAKİ HABER

banner195