Title of a News Article

Memura güzel haber...

.

Memura güzel haber...
banner206

 TÜRK Sağlık-Sen’in açtığı dava sonucunda mahkeme, sözleşmeli iken kadroya geçen personellerin başka kurumlara 5 yıl nakil yasağının mazeret tayinlerinde uygulanmaması gerektiği ile ilgili "Nakil yasağı mazaret tayinlerinde uygulanamaz" diye karar verdi.

Sivas’taki Cumhuriyet Üniversitesi’nde görev yapan Türk Sağlık-Sen üyesi hemşirenin askeri personel eşinin tayini çıkınca istediği muvafakatın verilmeyince sendika dava açtı. Üniversite Hastanesi red işlemi ile ilgili yaptığı savunmada hemşirenin sözleşmeli iken kadroya geçtiği ve 6 bin 495 sayılı yasanın 9’uncu maddesine göre 5 yıl süreyle başka kurum ve kuruluşlara naklinin yapılamayacağı ve 5 yıl nakil yasağının emredici bir hüküm olması nedeniyle davanın reddedilmesini istedi. Sivas İdare Mahkemesi verdiği kararda söz konusu kanun maddesinin kişilerin atama durumunu düzenlediğine dikkat çekerek, şu kararı verdi:

"Uyuşmazlık konusu olayda davalı idarece kanun hükmü gösterilerek muvafakat verilmemiş ise de mazeret durumundan söz edilmediği için mazeret durumunda yukarıdaki metni aktarılan hüküm uyarınca 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun uygulanacağı kuralına yer verilmiştir."   

Mahkeme, 5 yıl nakil yasağının mazeret tayinlerinde uygulanamayacağına dair kararını açıklarken aile birliğinin sağlanması için davacı hemşirenin Kamu Hastaneleri Kurumu’na atanması amacıyla muvafakat verilmesi gerekirken aksi yönde yapılan işlemin hukuka uygun bulunmadığını bildirdi ve idarenin red işlemini iptal etti.

 

KAHVECİ: NAKİL YASAĞI HUKUKA VE HAKKANİYETE AYKIRIYDI  

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 5 yıl nakil yasağının mağduriyete neden olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

"Kadroya geçen sözleşmelilere 5 yıl nakil yasağı uygulanması insani değildi, hem de hukuk ve hakkaniyete aykırıydı. Nitekim mahkeme de eş durumu tayininde bunun uygulanamayacağına hükmederek aileleri ayıran bu nakil yasağının yanlışlığını tescil etmiştir. 2013 yılında yürürlüğe giren bu yasak umarız tümden kaldırılır ve mağduriyetler sona erer."  

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195