Title of a News Article

Memura müjde

Memura müjde
banner206
‘Fazla çalışma’ genelgesine göre, memurlara zorunlu olmadıkça mesai yaptırılamayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kamuda fazla çalışma genelgesine göre, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli memurlara zorunlu olmadıkça mesai yaptırılmaması istendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan “fazla çalışma” konulu genelgede, “Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme”de varılan mutabakat çerçevesinde, fazla çalışma uygulamaları ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarının belirtilen hususlara uyması gerektiği aktarılarak, “Kamu görevlilerine; belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacaktır. Fazla çalışma yaptırılmasının gerektiği zorunlu ve istisnai hallerde, fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuatı çerçevesinde ödenecektir” denildi.

Genelgede, yaptırılacak fazla çalışmanın her 8 saati için 1 gün hesabı ile izin verileceği, ancak, bu suretle verilecek iznin en çok 10 günlük kısmın yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabileceği de kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195