Title of a News Article

Merkez Bankası'ndan biri gitti biri geldi

Merkez Bankası'ndan biri gitti biri geldi
banner206

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı, yerine ise Mustafa Duman atandı.

Geçtiğimiz günlerde Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınıp yerine AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun atanmasının ardından kritik bir görev değişimi yaşandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya’nın yerine ise Mustafa Duman atandı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadeler kullanıldı: 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcısı Murat Çetinkaya, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılığına, 1211 sayılı kanunun 29’uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince Mustafa Duman atanmıştır. 

resmi-gazete-001.jpg

NE YAŞANDI?  

Ağbal, Kasım 2020'de, Murat Uysal'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmıştı. Ağbal'ın atanmasından iki gün sonra da Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmişti.  

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun toplantısında faiz oranlarını 200 baz puan artırarak yüzde 19'a çıkarması tartışmalara yol açmıştı.   

ERDOĞAN'IN GÖREVDEN ALDIĞI ÜÇÜNCÜ BAŞKAN 

Naci Ağbal, Erdoğan'ın görevden aldığı üçüncü Merkez Bankası Başkanı oldu. Naci Ağbal'dan önce Merkez Bankası Başkanı olan Murat Uysal ve Murat Çetinkaya da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.  

Bu kararlarla birlikte cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankası'na 20 ay içinde dördüncü başkan atanmış oldu. karar.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142