Title of a News Article

Mers virüsü Urfa'ya mı bulaştı?

Şanlıurfa’da Hac’dan dönen bir kişi, mers virüsü taşıdığı şüphesiyle bir süre gözlem altında tutuldu.

UĞUR BUDAK

Alınan bilgiye göre; Suudi Arabistan’da Hac vazifesini yerine getirdikten sonra yurda dönen 65 yaşındaki Halef Fırat isimli vatandaş, mide bulantısı ve yüksek tansiyon nedeniyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin aciline başvurdu. Fırat, özellikle Ortadoğu’da görülen ve gittikçe yayılan Mers şüphesi nedeniyle gözlem altına alındı. Acile bir süreliğine hasta kabul edilmezken, Fırat bir dizi yapılan tetkiklerin ardından yaklaşık 2 saat sonra taburcu oldu. Oğlu ile birlikte kolunda serum takılı bir halde acilden çıkan Halef Fırat, muhabirlerin sorularını yanıtsız bırakarak geldikleri minibüsle evlerine gittiler.  

Bu arada konuyla ilgili hastane yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı. 

 

Mers Virüsü Nedir?

Yoğun endişeye yol açan corona virüs enfeksiyonu MERS : Middle East Respiratory Syndrome (Orta Doğu Solunum Sendromu). Hastalığa yol açan virüs MERS -CoV’dır. Bu virüs 2012 yılında Suudi arabistan’da tespit edilmiştir.

Bu virüsle enfekte olan insanların çoğunda ağır AKUT solunum sistemi rahatsızlıkları gelişmiştir. Ateş, öksürük ve nefes darlığı gözlemlenmiştir. Bu virüsün bulaştığt hastaların yaklaşık olarak yarısı hayatını kaybetmiştir. Hastaların çok az bir kısmı hafif belirtilerle atlatmıştır. Amerika Birleşik Devletlerin’de bildirilen bir vaka olmamıştır. SARS’a yol açan virüsten farklıdır

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195