Title of a News Article

Meteoroloji, Urfalıları uyardı!

.

Meteoroloji, Urfalıları uyardı!
banner206

 Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, hava durumu konusunda Şanlıurfalıları uyardı. Perşembe günü Şanlıurfa’ya yağış beklenirken, yüksek kesimlere ise kar yağışı beklendiği  bildirildi.

Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi;

Beklenen Meteorolojik Hadise

Yoğun kar yağışları ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşleri bekleniyor!

 

Genel Durum

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemizin yağışlı ve soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor.

30.12.2015    Çarşamba; Bölgemizin doğusunda (Siirt ve Şırnak çevrelerinde) sabah saatlerinden itibaren görülecek olan yağışların karla karışık yağmurlu ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Batman’ın güneyinde ve Mardin’in doğusunda ise yağışların yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

31.12.2015    Perşembe; Sabahın erken saatlerinden itibaren görülecek olan yağışların Şanlıurfa ve çevresinde yağmur, yüksek kesimlerinde (Hilvan, Siverek) ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak çevrelerinde ise yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

01.01.2016    Cuma; Bölgemiz genelinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Özellikle bölgemizin kuzey ve doğusunda yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

02.01.2016    Cumartesi; Kar yağışların bölgemizin doğusunda etkisini devam ettirerek akşam saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren bölgemiz genelinde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Bölgemizde beklenen kar yağışları ve soğuk hava nedeniyle başta ulaşımda aksamalar olmak üzere buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Oluşması Muhtemel Riskler

Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Don Olayı

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2015, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195