Title of a News Article

Meteoroloji'den Urfa için güzel haber

Meteoroloji'den Urfa için güzel haber
banner206
Meteoroloji, Türkiye'nin birçok ilinde etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Elazığ, Bitlis, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SEL BASKINLARINA DİKKAT
Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Düzce, Zonguldak, Bartın, Osmaniye, Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş çevreleri ile Kastamonu ve Hatay'ın kıyı, Adana'nın doğu, Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Rize ve Artvin'in kıyı kesiminde çok kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR AZALACAK
Hava sıcaklığı, Doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz kıyıları, Çeşme ve Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ
Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Düzce, Zonguldak, Bartın, Osmaniye, Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş çevreleri ile Kastamonu ve Hatay'ın kıyı, Adana'nın doğu, Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Rize ve Artvin'in kıyı kesiminde çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, su baskını, sel, lokal dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu, Sabah saatlerinde il geneli ile öğle saatlerinde Anadolu Yakası yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)
ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (33)
ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri zamanla parçalı bulutlu. (35)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde il genelinde, akşam saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(28)
ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (25)
DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah ve öğle saatlerinde kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(33)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu.
AKDENİZ: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Osmaniye ile Adana'nın doğu, Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Yozgat ve Kayseri çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı ilçeleri ile öğle saatlerinde Orta Karadeniz Kıyıları ve Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışlar, Sabah saatlerinde Bingöl, öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, Sabah saatlerinde Diyarbakır, öğle saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah ve öğle saatlerinde Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195