Title of a News Article

Meteoroloji’den Urfa için uyarı!

Meteoroloji’den Urfa için uyarı!
banner206

Şanlıurfa için sıcak hava uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar gününden itibaren gelecek hafta ortasına kadar Türkiye genelinde Basra kaynaklı sıcak hava dalgasının etkili olacağını açıkladı. Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 15 ilde ise sıcaklıkların 30 ile 44 derece arasında olması bekleniyor.

Genel Müdürlükten yapılan duyuruya göre, gelecek hafta kuzey ve kuzeydoğu kesimlerde görülecek olan kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar dışında yurt genelinin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Ülkenin yarın, gelecek hafta ortasına kadar, güneydoğu bölgelerden itibaren Basra kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN 5 İLE 8 DERECE ÜSTÜNE ÇIKACAK

Mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların hissedilir derecede artarak özellikle iç ve doğu bölgelerde normallerin 5 ile 8 derece üzerine çıkması beklenirken, haftanın ikinci yarısında tekrar düşerek ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği ön görülüyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN SICAKLIK DEĞERLERİ

Bazı il merkezlerinde bu hafta görülecek olan en yüksek sıcaklık değerlerinin şu şekilde olması bekleniyor:"Ankara, Konya ve Amasya 37, İstanbul ve Samsun 30, İzmir ve Eskişehir 34, Antalya 32, Adana 33, Kayseri 38, Sivas 36, Elazığ ve Gaziantep 40, Şanlıurfa 44 ve Bingöl 39 derece"

Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2020, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142