Title of a News Article

Mevsimlik tarım işçilerinin zorlu orucu!

Mevsimlik tarım işçilerinin zorlu orucu!
banner206

 Şanlıurfa’dan Eskişehir’e çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçileri, sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında zorlu şartlara rağmen oruçlarını tutuyorlar.

2007 yılından bu yana memleketleri Şanlıurfa’dan Eskişehir’e gelen ve Alpu ilçesi Yassıhöyük Mahallesi’nde kurdukları çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçileri, sabahın erken saatlerinde işe başlayarak akşama kadar bölgedeki tarlalarda çalışıyor. Ramazan ayının yaz aylarında yaşanmasıyla birlikte zorlu işlerine rağmen oruçlarını aksatmayan işçiler, çadır kentte döndüklerinde ise iftar yemeklerini hazırlamak için çalışıyorlar.

Mevsimlik işçilerden sorumlu olan Mehmet Esmer (33), Ramazan ayında çalışmanın zor olduğunu söyledi. Havaların çok sıcak geçtiğini, işçilerin susuzluk çektiğini anlatan Esmer, "Oruç tutanlar için Ramazan zor geçiyor, ama ne yapalım. İnsanların oruç tutmaları mecburdur. İnsan büyüdükçe ölümü hatırlaması lazım. Tarlada çalışanlar da olsa oruç tutmaya mecburuz. Gündüz çalıştıktan sonra bir de akşam yemek yapma derdi var. Akşam yemek yapıyoruz, hazır yemek yok. Tutanlar Allah için mücadele ediyor. Nisan ayının 10’unda buraya geldik. Kurban Bayramı’na kadar burada kalıyoruz. Hemen hemen iki bayramı da burada geçireceğiz. Burada tarım ve bahçe işleriyle uğraşıyoruz” dedi.

Kendilerine ağır gelse de oruç tuttuklarını ifade eden Mehmet Esmer’in eşi Güneş Esmer ise, “Tutacağız, tutmazsak bizim için ayıptır. Tutuyoruz, ama zor geliyor bize. Otların içinde mahvoluyoruz. Akşam gidiyoruz yemek hazırla, çamaşır yıka, ekmek yap derken zorlanıyoruz çadırda, ama idare ediyoruz. Ramazan yılda bir ay geliyor zaten onda da mecburuz” diye konuşuyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195