Title of a News Article

Milletvekili Özcan'dan çarpıcı açıklamalar...

.

Milletvekili Özcan'dan çarpıcı açıklamalar...
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Türkiye’nin 15 Temmuz’da FETÖ’cü askerler tarafından düzenlenen ‘Darbe Girişimi’nin ardından daha çok güçlendiğini belirtti.

 

RÖPORTAJ: UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı  Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan oldu. Milletvekili Özcan ile Fethullahçı Terör Örgütü’nün Dünya ülkelerindeki yapılanmasını ve Irak ile Suriye’de yapılan operasyonları konuştuk. Milletvekili Özcan, 15 Temmuz FETÖ Darbe girişiminin ardından gerek yurt içinde ve gerekse Yurt dışında Türkiye ve Hükümeti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı AB ve Arap dünyasında kara bir propaganda yürütüldüğünü söyledi. Özcan, “Ak Parti Dış  ilişkiler  Genel Başkanımız  Mehdi Eker ile birlikte bir heyet olarak önce Avrupa’nın çeşitli Ülkelerinde ve ardından  Arap dünyasının en önemli Ülkelerinden Suudi Arabistan, Kuveyt gibi yerlerde FETÖ Örgütünün gerçek yüzünü anlattık” dedi.

 

İşte AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

FETÖ Operasyonu ile ilgili Avrupa ve Arap ülkelerinde Türkiye aleyhine bir algı oluşturuyorlardı, siz buralara gittiniz. Oradaki insanların özellikle Avrupa’daki insanların bakış açısı nasıl?

Avrupa, bunu ilk günden beri kasıtlı bir şekilde yapıyor. Biz Türkiye içinde bir temizlik yaparken mağduriyet algısı ve bir huzursuzluk çıkarmaya çalışanlar var. Allah’a çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız en büyük mağdurdur, burada mağdur varsa şehitlerimiz ve gazilerimizdir, mağdur edebiyatına kimse yanaşmasın dedikten sonra biraz hafiflemeye başladı. Avrupa’da biz sivil toplum kuruluşları ve gerekse de basında gerek siyasilerle görüşerek bu algıyı kırmaya çalıştık. Fethullahçı Terör Örgütü de bizim aleyhimize lobi kurmuş.

FETÖ’cüler genelde bunu hangi ülkelerde yapıyor?

Başta ABD ve Avrupa Ülkelerinin tümünde bu örgüt var, İslam coğrafyasının ve Körfez ülkelerinin de bazılarında var ama dost ülkelerde bunların okullarının kapatılması bizim moralimizi arttırdı. Avrupa’da maalesef bu konuyla ilgili bir adım atılmadı, inşallah Avrupalı dostlarımızın da başına bela olmadan onlar da bu başımıza gelenden ibret alır ve önlemlerini alırlar.

 

Suudi Arabistan ve Kuveyt’te bununla ilgili toplantılar yaptınız. Bununla ilgili algılar neler?

Kuveyt’te varlar ama Suudi Arabistan’da okulları yok. Fakat Suudi Arabistan’da yapılanmaları vardı, yayınları vardı, onlarla ilgili gerekli görüşmeler yapıldı ve gerekli yayınlar kapatıldı, orada fazla varlık gösteremediler. Suudi Arabistan stratejik bir ortağımız, Körfez ülkelerinde ilişkilerimizin en ciddi olduğu bir ülkede burada da FETÖ’cülere karşı olumlu adımlar atılıyor.

 

Irak’da da bir savaş var, oradaki gelişmelerle ilgili neler söyleyeceksiniz?

Biz IŞİD’i Musul’da gördük. IŞİD, Musul’u işgal ettiğinde  50 Bin Iraklı asker silahlarını bırakarak kaçmıştı. Bu o bölgenin demokratik yapısına bozmaya yönelik bir çalışmaydı. Bu nedenle Türkiye’nin varlığından rahatsızlar, biz diyruz ki; Oranın demokratik yapısını bozmayın, Şiiler de yerlerinde kalsın, Sünniler de, Kürtmenler de, Türkmenler de yurtlarında yaşasın. Biz mezhepsel savaşı burada durduralım, bunun önlemini alamazsak bu savaş 10 yıllarca devam eder ve kan akmaya devam eder. Türkiye de bu konuda kararlı bir şekilde hem masada hem de sahada olacak. Cumhurbaşkanımız tüm beyanatlarında Rakka’ya da, Musul’a da gireceğiz, orada olacağız diyor.


Suriye’deki son durum nedir? Yeniden bir ateşkes antlaşması olabilir mi?

Temennimiz bu, çalışmamız da bu yönde. Orada birçok el var. PYD’yi destekleyen bir ABD ile karşılaştık, onunla başka bir terör örgütünü yok etmeye çalışan bir ABD var. Bu akla mantığa sığmayan bir tutumdur, inşallah bu oyunları da bozacağız. DEAŞ ve PYD ile Suriye’nin toprak bütünlüğü için mücadeleye devam edeceğiz.

 

Son olarak Şanlıurfa ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Şanlıurfa’nın büyüyüp gelişebilmesi için Bakanımız Faruk Çelik’in önderliğinde yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Şanlıurfa’da büyük oranda işsizlik var, bu sorunun çözülmesi için uğraşıyoruz, yatırımcıları Şanlıurfa’ya getirmek için çalışıyoruz. Organize Sanayi Bölgesinde devam eden yatırımların bitmesi ve yeni yapılacak yatırımlarla birlikte işsizlik oranında da büyük azalma sağlanacaktır.

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 09:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim
İbrahim - 7 yıl Önce

Sağlık probleminden hiç bahsetmemişsiniz neden acaba haliliyedeki tek çocuk hastanesi kapatıldı vatandaşın durumundan bilginiz vardır heralde

SIRADAKİ HABER

banner195