Title of a News Article

Milletvekili Özcan'dan mesaj var!

.

Milletvekili Özcan'dan mesaj var!
banner206
 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Özcan, toplumsal hayatımızın parçası olan engelli kardeşlerimizin yaşamının her alanında kimseye ihtiyaç duymadan hayatlarını devam ettirmelerinin temel bir insanlık ve vatandaşlık hakkı olduğunu belirterek, şunları kaydetti;

“AK Parti olarak engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, toplumda var olan ön yargılardan kurtarmak, yaşam şartlarını iyileştirmek, istihdam yoluyla refah seviyelerini yükseltmek ve güvenle bakacakları bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en başta gelen görevlerimizdir.

 “Sosyal Devlet” anlayışı içinde konuya hassasiyetle eğiliyor, engellilerimizin; kendine yeten, üreten, özgür bireyler haline gelmeleri için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Engelli kardeşlerimiz için pozitif ayrımcılık ilkesini anayasa ile güvence altına alarak ilk defa zihniyet ve hukuk devrimini hayata geçirdik. Engelli kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik alanlarda daha fazla yer almaları için başta; eğitim, barınma ve sağlık olmak üzere ulaşım ve iletişim alanlarında düzenlemeler yaptık.

İhtiyacı olan tüm engelli çocukların; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmalarını, “Engelliler Destek Projesi” ile engellilerimizin kendi projelerini hayata geçirmelerini, kamuda engelli istihdamının 5700 den 34 Bin seviyesine (5 kat artırılarak) çıkarılmasını ve binden fazla engelli öğretmenimizin kamuda istihdamı sağlanmıştır.

Bunlara ek olarak; engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı, engelli çalıştıran işverenlere prim teşviki, engelli vatandaşlarımızın maaşlarının evinde ödenmesi, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için kentlerin fiziki şartlarının engellilere uygun hale getirilmesi, kamu hizmet binalarıyla kültürel ve sosyal tesislerin engelli kullanımına uygun hale getirilmesiyle engellilerin sosyal dışlanmışlık duygusundan kurtulduğu bir Türkiye'yi inşa etmeye çalışıyoruz.

 

“BÜYÜK ADIMLAR ATACAĞIZ”

Engelli kar"deşlerimizi  "Allah'ın emaneti" olarak gören bir inanç ve kültürün temsilcileri olarak, başta ülkemiz olmak üzere; Şanlıurfa’mıza dair her türlü hizmet alanında, yorulmadan hizmet vermeye devam ediyoruz.

İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde, başta devletimiz olmak üzere konuya paydaş tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atacağız.

Toplumumuzun öncelikli meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili konularda duyarlılığın artması ve önyargıların empatiyle aşılması dileğiyle, Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195