Title of a News Article

Milletvekili Tanal'dan Şenyaşar Ailesi için flaş hamle!

Milletvekili Tanal'dan Şenyaşar Ailesi için flaş hamle!
banner206

CHP İstanbul Milletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesi için TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nu göreve çağırarak, olayla ilgili iddiaların yerinde tespit edilmesi için başvuruda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da ailesinden 3 ferdin yaşamını yitirdiği olayların ardından yargı sürecinin işletilmediğini söyleyerek adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın adalet talebini TBMM gündemine taşıdı. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na bir dilekçe ile başvuran Tanal, iddiaların ve olayla ilgili ayrıntıların tespiti ve hak ihlallerinin kayıt altına alınması için İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından mahallinde tespit yapılarak gereğinin yapılmasını talep etti. 

 "BİRÇOK VAHİM İDDİA SÖZ KONUSU"

 Tanal, başvuru dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Emine Şenyaşar’ın bir kadın, bir anne ve bir eş olarak aylardır verdiği adalet mücadelesi, Türkiye’de siyasetin diliyle ve yargı eliyle yaratılan hukuksuzluğun sembolü haline gelmiştir. Başlattıkları adalet nöbeti sebebiyle darp edilen, tartaklanan, gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın adliye bahçesine dahi alınmadıkları, avukatlarıyla birlikte savcıyla görüşmek istediklerinde ise savcının kesinlikle görüşmeyi kabul etmediği, saldırıyı gerçekleştirenlerin siyasi olarak korunduğu için adil yargılama yapılamadığı, Şenyaşar ailesi fertlerinin hastanede tedavi altına alındıktan sonra Suruç Devlet Hastanesi içine kadar gelen 30’a yakın saldırgan tarafından yaralı şahıslara tekrar saldırıldığı, iddianamede birçok saldırganın adının dahi geçmediği gibi birçok vahim iddia söz konusudur. Tüm bu iddiaların ve olayla ilgili ayrıntıların tespiti ve hak ihlallerinin kayıt altına alınması için İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından mahallinde tespit yapılarak gereğinin yapılmasını talep ederim."  

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de seçim çalışmaları esnasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile yaşanan bir tartışmanın çatışmaya dönüşmesi sonrası Şenyaşar ailesinin fertlerinden 3 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız  da vefat etmişti. Ailesinden 3 ferdi kaybeden ve bir oğlu 37 yıl 9 ay hapis cezası alan Emine Şenyaşar ve yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, 210 gündür adalet talebiyle Şanlıurfa Adliyesi önünde nöbet tutuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142