Title of a News Article

Milletvekillerinden mesaj geldi

Milletvekillerinden mesaj geldi
banner206
 AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar ve Abdulkerim Gök, Mevlid Kandili dolayısıyla birer mesaj yayınladılar. 

İşte vekillerin mesajları;
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili  M. Kasım Gülpınar, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İnsanlık tarihinde aydınlık bir devir açan Hz. Peygamberin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacın bir kez daha fark ettiklerini vurgulayan Gülpınar, mesajında şunları kaydetti:

"İmanı ve sevgiyi toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin vücut bulduğu bir şahsiyettir. O'nun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü mesajlar ve güzel örnekler vardır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin başta Şanlıurfamıza, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili  Mehmet Akyürek de, mesajında şunları kaydetti;

“Bu gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif edişinin 1442’inci yıldönümüdür. Bu vesileyle, bütün İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini; geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz, hayatının her döneminde bizlere iyi bir yol gösterici olmuştur. Onun sünnetlerini yaşamak ve anlamak bizlerin doğru yolda ilerlemesinin en büyük teminatıdır. Bu mübarek gecede dualarla, hayırlarla, kuracağımız gönül birlikteliğiyle Mevlit Kandili'ni değerlendirmeliyiz.

Sevgili Peygamberimiz, paylaşmayı, sevgi ve saygıyı, ötekini anlamayı ve ona yardım elini uzatmayı, ben değil biz olmayı, bununla birlikte affı, rahmeti ve merhameti sadece tavsiye etmemiş, bunları aynı zamanda yaşadığı örnek hayatında hep uygulamıştır. Neticede bu ve benzeri erdemler Hz. Peygamber ve Sahabe topluluğunun hayat çizgisi olmuş, böylece sevgi, güven ve huzur temeline dayalı, kendisiyle ve Yüce Yaratan ile barışık bir toplumu oluşturmanın yolları bizlere somut olarak gösterilmiştir.

Bu bakımdan, Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır.

Bu düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili  Halil Özcan da, mesajında, Mevlid Kandili’nin hayatımızda özel bir önemi olduğunu belirterek, “İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili; O’nun yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Kâinatın Efendisi Peygamberimizin öğütlerine, telkinlerine bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu vesileyle Rabbim; Mevlid Kandili'ni, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı tam manasında anlamayı bize nasip eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle, bu mübarek gecenin insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesini diliyor, ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlid Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili  Mahmut Kaçar da, yayınladığı mesajda mübarek gün ve gecelerde gönüllerin huzurla kaplandığına, kardeşlik duygularının en güzel şekli ile yeniden canlandığına ve bu mübarek zaman dilimlerinin toplumsal dayanışma ve bütünleşmenin tesisi için en güzel vesileler olduğuna dikkat çekti.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) sözleri ve fiilleri ile tüm insanlık için örnek alınması gerektiğini ifade eden Kaçar,  "Bu gece, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın kainatı şereflendirdiği gecedir. Kendimiz için, ailemiz ve çocuklarımız için her zaman ve zeminde Peygamber efendimizi (S.A.V.) tanıma ve tanıtma gayreti içinde olmalıyız. Bu nedenle Mevlid kandili O'nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Yüce Allah'ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede İslam âlemi ve felahı bekleyen tüm dünya mazlumları için yapacağımız dualarda buluşalım" dedi.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili  Abdulkerim Gök ise, mesajında, şunları dile getirdi;

“Alemlere rahmet olarak gönderilen İki Cihan Serveri Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin bir yıldönümünü daha idrak etmenin sevincini, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile aziz hemşehrilerimin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid-i Şeriflerini tebrik ediyor, Mevlid-i Nebi’nin,dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195