Title of a News Article

Milyonların gözü kulağı bu toplantıda...

Milyonların gözü kulağı bu toplantıda...
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün bir araya gelecek olan AK Parti MKYK ve MYK toplantılarında, en önemli başlık milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret konusu olacak. Gerçekleşecek her iki toplantıda, yeni yılda asgari ücretle ilgili hem işverenlerin hem de çalışanların beklentileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilecek.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün ayrı ayrı toplanacak. Erdoğan, yaklaşık 20 gündür bir araya gelmediği A Takımı'yla görüşme halinde olacak.

EN ÖNEMLİ BAŞLIK ASGARİ ÜCRET

Edinilen bilgiye göre, toplanın en önemli gündem maddesi asgari ücret. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın asgari ücretle ilgili yürüttüğü çalışmalar masaya yatırılacak.

VERGİ MUAFİYETİ BEKLENTİSİ
Diğer önemli maddelerden birisi de işçilerin maaşlarının vergiden muaf tutulması. Bununla ilgili olan beklentide bugün yapılacak olan toplantılarda mercek altına alınacak

BEKLENTİ YÜKSEK
Son zamanlarda yaşanan zamlardan dolayı yüzde 20'lerde dolaşan enflasyon rakamları göz önüne alınarak asgari ücrette farklı bir artışın yapılması tüm kamuoyu tarafından bekleniyor.

PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK AÇIKLAMA YAPACAK
Yapılacak olan iki önemli toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, alınan kararları açıklayacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195