Title of a News Article

Minik Mesut 3 kişiye umut oldu

 Minik Mesut 3 kişiye umut oldu
banner206

Şanlıurfa'da, bir hafta önce geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesini kaybeden 12 yaşındaki Mesut Çevik'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Karaciğeri ve iki böbreği alınan minik Mesut, üç kişiye umut oldu.

Şanlıurfa'da yaşayan Mesut Çevik, geçen 8 Ağustos'ta fırından ekmek almak için evden çıktığı sırada otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Çevik, gece yarısı doktorların çabasına rağmen yaşam mücadelesini kaybetti. Acılı aile, önemli bir adım atarak Çevik'in organlarını bağışlama kararı aldıklarını doktorlara söyledi. Bunun üzerine Malatya'dan organ nakliyle ilgili uzman doktorlar çağrıldı. Uzman ekip, Çevik'in karaciğeri ile iki böbreğini operasyonla aldı. Böbreklerden ikisi Diyarbakır'a, karaciğer ise Malatya'daki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

 

'İNŞALLAH BİZE DUA EDERLER'

Organ bağışının çok önemli bir davranış olduğunu söyleyen Çevik'in amcası Mehmet Çevik, organların hayat kurtarması temennisinde bulundu. Amca Çevik, "Bizim çocuğumuz 1 hafta önce trafik kazası geçirdi. 7 gün yoğun bakımda kaldı ve bitkisel hayata girerek beyin ölümü gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı ve dostların tasviyesiyle organları bağışlama kararı aldık. Geçmişte bizim başımıza geldiği için bunun önemli olduğunu biliyorduk. Biz organ bağışında bulunduk. İnşallah insanlar fayadalanır bize dua edeler. Bir yandan mutluyuz, bir yandan ise hüzünlüyüz. Umarım hayat kurtarırız" dedi.

 

'3 KİŞİYE UMUT OLDU'

Hastanenin Başkehim yardımcısı Operatör Doktor Burak Ethemoğlu ise Mesut'un 3 kişiye organlarıyla umut olduğunu söyledi. Ethemoğlu, "Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan hastamız ne yazıkki, tüm tedavilere rağmen bir sonuç alamadık. Dün gecede hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Malatya'dan organ nakliyle ilgili uzman hocalarımız hastaneye çağrıldı. Bu sabahta hastamızın iki böbreği ve karaciğeri alındı. Böbrekten ikisi Diyarbakır'a, karciğerde Malatya'ya gönderildi. Bölgemizde çok rastlamadığımız ve can kurtarıcı bir durum. İki böbrek iki umut, karaciğerde bir kişiye umut olacak. Organ bağışı yapmak isteyen hastalarımız için ilk önce beyin ölümünün gerçekleştirdiği komite tarafından belirleniyor. Daha sonra alınan organlar, ihtiyaç listesine göre hastalara ulaştırılıyor" diye konuştu.

Mesut Çevik'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık'ta yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195