Title of a News Article

MİSİAD, Kıbrıs’a çıkarma yaptı

MİSİAD, Kıbrıs’a çıkarma yaptı
banner206

MİSİAD Şube Başkanı Gökhan Gökmen, yönetim kurulu üyeleri Bülent Sunay, Atilla Meral, Mehmet Büyükfırat, İbrahim Halil Haktankaçmaz, Sefa Ayaydın, Vedat Yurum, Cengiz Bakır, Serkan Arıcı, Osman Mutlu, Abdüselam Yavuz, Genç Misiad Yönetim Üyeleri Reşat Öncel, Cihan Gökmen, Ali Uzun, M. Emin Boz ve Mehmet Özyavuz’dan oluşan heyet, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne çıkarma yaptılar.

Üç gün boyunca Kıbrıs’ta kalan ve üst düzey yöneticilerle görüşme yapan MİSİAD Urfa heyeti, Kıbrıs ile Urfa arasındaki ilişkiyi güçlendirme anlamında çok önemli adımlara imza attılar. MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen başkanlığındaki heyet, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve KKTC Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber ile görüşme gerçekleştirdiler.

Gökmen, görüşmelerde  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Meclis Başkanı Sibel Siber’i Mayıs ayında MİSİAD Şanlıurfa Şubesi'nin resmi açılışına davet etti. Kıbrıs’ın üst düzey yetkilileri, bu davet üzerine Mayıs ayında Şanlıurfa’ya geleceklerinin sözünü verdiler.

 

Başbakan Yorgancıoğlu: Bu tip işbirlikleri çok önemli

MİSİAD Şanlıurfa Şubesi heyeti, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Gökmen, yeni kurulan bir dernek olduklarını, yatırım ve işbirliği olanaklarını araştırmak için KKTC’ye geldiklerini Başbakan Yorgancıoğlu'na iletti. Türkiye’den su getirilmesiyle birlikte tarımsal ürünlerin sanayide kullanılması adına ortaya çıkacak olanakları inceleyeceklerini ifade eden Gökmen, Yorgancıoğlu’ndan bu konuyu görüşmek için randevu istediklerini anlattı. Başbakan Yorgancıoğlu da, bu tip işbirliklerinin önemli olduğunu ifade ederek, dernek yetkililerine Sanayi ve Ticaret odaları ile de görüşmeyi önerdi. Tarımsal ürünlerin işlenerek katma değerlerinin artırılabileceğini ifade eden Yorgancıoğlu, iki ülke arasındaki işbirliğinin artması için atılacak adımlara destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Görüşme sonrasında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen’e Kıbrıs’ı simgeleyen “Kapı” adlı tabloyu takdim etti. Gökmen de, Başbakan’a Urfa el yapımı kahve takımı, rahle ve baklava hediye etti.



Gökmen: Amacımız Kıbrıs’taki iş imkanlarını tanımak

MİSİAD Şanlıurfa Şubesi heyeti, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile görüştü. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, söz alan MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen, kendilerine yönetimi ve Genç MİSİAD yönetimi üyelerinin eşlik ettiğini belirtti. Ziyarette ayrıca Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi de yer aldı.

MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen, KKTC’yi ziyaret nedenleri ve derneğin kuruluş amaçları hakkında Başbakan Yardımcısı Denktaş’a kısa bir bilgi verdi. Kıbrıs Türk Halkı’nın Anadolu halkı için öneminin altını çizen Gökmen, Ankara merkezli olan Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin bu nedenle ilk ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiğini söyledi. Amaçlarının Kıbrıslı Türk İşadamları ile istişarelerde bulunmak olduğunun altını çizen Gökmen; “Amacımız buradaki iş imkânlarını tanımak, Kıbrıslı İşadamları ile istişarede bulunmak, hem Ada’da birlikte iş sahalarında ortak çalışmalar yapmak, hem de Kıbrıs’taki İşadamlarını Güneydoğu’ya çekme noktasında neler yapabiliriz, bize bu konuda nasıl bir katkı sunarsınız, tüm bunları görüşmek maksatlı kısa süreli bir ziyaret” dedi. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı da rahmetle anan Gökhan Gökmen; “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş yeri doldurulamayacak bir lider ve bizler için hakikaten bir değerdi. Bu vesileyle O’nu bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi. Gökmen ayrıca yoğun iş temposu içerisinde kendilerine zaman ayırdığı için Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a da gerek genel merkez, gerekse Şanlıurfa şubesi olarak teşekkür etti.

 

Denktaş: Yakınlaşma ticarete yansımıyor

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, MİSİAD Şanlıurfa Şubesi heyetini Ada’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerek Kıbrıs konusu gerekse iş çevresi hakkında kısa bir bilgi verdi. Her iki ülkenin İşadamlarının ortak çalışmaları konusuna değinen Denktaş; “Türkiye çok yakınımızda, ilişkilerde çok iyi ancak maalesef bu yakınlaşma ticarete pek yansımıyor. Var olan sorunları aşmaya çalışıyoruz ama belli ki zaman alacak. Umarım bu ziyaret bu anlamda önemli bir adım olur” dedi. KKTC’de turizm ve turizme yönelik, eğitim ve eğitime yönelik her türlü yatırımın geleceğinin de var olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, teşvikler ve muafiyetler konusunda da neler yapılabileceğinin özetini sundu.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen’e kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Kapılar” adlı kitabını takdim etti. Gökmen de, Denktaş’a Urfa el yapımı kahve takımı, rahle ve baklava hediye etti.

MİSİAD Şanlıurfa heyeti, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sibel Siber’i makamında ziyaret etti. SİBER, İş adamlarının ülkeye yapacağı pozitif katkının önemli olduğunu söyledi. Yabancı işadamlarının görüşlerine önem verdiklerini anlatarak, genç ve dinamik bir ülkeyiz. Siz işadamlarının ülkemiz hakkında yapacağınız, değerlendirmeler ve döndüğünüze vereceğiniz mesajlar çok önemlidir diye konuştu.

Gökmen ,” ticaret noktasında ilişkilerin geliştirilmesi ve bağların güçlendirilmesi için mecliste kanun çıkarılması için çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Görüşme sonrası Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen’e Kıbrıs el işlemesi bir tablo takdim etti. Gökmen de, Siber’e Urfa el yapımı kahve takımı, rahle ve baklava hediye etti.

Bu arada üç gün boyunca Kıbrıs’ta kalan MİSİAD heyeti, Kıbrıs’ta yayın yapan Genç TV’de Atıl Ayaz’ın sunduğu ekonomi programına da konuk oldu.

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın mezarını ve ofisini de ziyaret eden MİSİAD Heyeti, burada yetkililerden bilgi aldı. Merhum Rauf Denktaş’ın kapılarının her zaman açık ve Türkiye ile ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu, Türkiye’de de bütünleştirici yapısıyla tanındığını söyleyen yetkililer, yakın zamanda Türkiye’nin desteği ile birlikte Rauf Denktaş için anıt mezar ve bir müze yapılacağını eklediler. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkan Yardımcısı, Kıbrıs’ın bağımsızlığı konusunda müthiş mücadele vermiş  Dr. Fazıl Küçük’ün de anıtını ziyaret ettiler.


 

Gökmen: Ziyaretimiz olumlu geçti

Yavru Vatan Kıbrıs'a yapılan yönelik yapılan ziyaretler esnasında olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökmen, bu gibi programları daha sık yapacağız. Ülkemizin ve derneğimizin tanıtımı açısından Kıbrıs ve birçok ülkeye bu gibi ziyaretleri tekrar tekrar devam ettireceğiz. Kendisini yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyelerine ve Genç MİSİAD yönetimine de ayrıca teşekkür eden Gökmen, birliğimizin kısa bir süre içerisinde böyle sıkılaşması bizleri memnun kıldı' dedi.


Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195